Mahalleye Süryanice ismi verildi

Midyat Belediyesi, Alagöz mahallesine, "Konstantin'in evi" anlamına gelen Süryanice "Bethkustan" ismi verilmesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Mahalleye Süryanice ismi verildi

Belediye meclisinin kararı üstüne ilçeye bağlı 20 Süryani ailenin yaşadığı 130 nüfuslu, eskiden köy bulunan Alagöz mahallesinin yeni adının yazıldığı tabela törenle değiştirildi.

Turabdin Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş'ın doğduğu yer bulunan mahallenin "Bethkustan" ismi, Süryani yurttaşlar nedeni ile sevinçle karşılandı.

Törende Süryanice konuşan Aktaş, ciddi ve tarihsel bir gün yaşadıklarını belirterek, "Bölgede ilk kez bir Süryani köyümüz eski namına kavuşmuş oldu. Bugün köyümüzün tabelasını takmaktan ötürü kocaman haysiyet ve gurur duyuyoruz" dedi.

"Süryanice köy adının iade edilmesi gurur verici"

Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal da bunun kendiliğinden gelişen bir meslek olmadığını söyledi.

Hükümetin bu yöndeki çalışmaları doğrultusunda böylesi bir karar aldıklarını vurgulayan Baysal, şöyle konuştu:

"Süryanice köy adının iade edilmesi gurur vericidir. Hükümetin almış bulunduğu karar gereğince Alagöz köyü muhtarımızın başvurusunun peşinden belediyemiz meclisince müsait görülmesi üstüne ve mülki amirlikçe de benimsenmiş bulunan bu karar neticesinde köyümüzün eski Süryanice ismi bulunan Bethkustan tabelasını törenle astık. Hayırlı uğurlu olsun."

Mahalle muhtarı Fetrus Aktaş da Bethkustan'ın "Konstantin'in evi" anlamına geldiğini anlatarak, bundan sonra yapılacak yazışmalarda mahallenin yeni ismini kullanacaklarını kaydetti.

Belediye Meclis Üyesi Diba Gabriel ise mahallenin yeni adının Süryaniler açısından sevindirici bir büyüme olduğunu söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar