Mahalleye dönüşen köy muhtarlarına bilgisayar dağıtıldı

Afyonkarahisar'da köy tüzel kişiliği kaldırılarak merkeze bağlanan yeni mahallelerin muhtarlarına bilgisayar ve yazıcı dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mahalleye dönüşen köy muhtarlarına bilgisayar dağıtıldı

Afyonkarahisar'da köy tüzel kişiliği kaldırılarak merkeze bağlanan yeni mahallelerin muhtarlarına bilgisayar ve yazıcı dağıtıldı.

14 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Afyonkarahisar'ın mahallesi olan yerleşim yerlerine, belediye hizmetleri hızlı bir şekilde gitmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde merkeze bağlanan yeni mahallelerdeki okullara masa tenisi dağıtımı gerçekleştiren Afyonkarahisar Belediyesi, mahalle muhtarlarını da unutmadı. 2010 yılında merkezdeki tüm mahalle muhtarlarına bilgisayar ve yazıcı dağıtan Afyonkarahisar Belediyesi, aynı hizmetten yeni mahallelerin muhtarlarının da yararlanmasını sağladı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın talimatıyla merkeze bağlanan yeni mahallelerin muhtarlarına son model birer bilgisayar ile birlikte, fotokopi ve faks özelliği de bulunan yazıcı dağıtıldı.

Dağıtım töreninde muhtarlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, zamanın bilgi ve teknoloji çağı olduğunu belirterek, mahalle muhtarlarına çağa ayak uydurmaları adına her türlü desteği verdiklerini söyledi. Yeni mahallelerle birlikte merkeze bağlı tüm muhtarlara bilgisayar ve yazıcı dağıttıklarını kaydeden Çoban, muhtarların tamamına bilgisayar ve yazıcı dağıtan başka bir belediye duymadığını söyledi. Ayrıca şu ana kadar 12 muhtarlık binası yaptıklarını dile getiren Çoban, önümüzdeki dönemde, yeni mahalleler de dahil olmak üzere, yeni muhtarlık binaları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Çoban, diğer ihtiyaçların belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek yapılan ilk tespitlere göre, camilerin; halı, ses sistemi, pencere, ayakkabılık ve benzeri, okulların ise bilgisayar ve projeksiyon cihazı ihtiyacı olduğunu kaydetti. Çoban, bu eksiklerin giderilmesi için ilgili birimlerin çalışmalara başladığını ve en kısa sürede ihtiyaçların karşılanacağını ifade etti.

Başkan Çoban, güvenlik kamerası talebinde bulunan mahallelere kamera alınması için de çalışma başlattıklarını açıkladı. CİHAN

Yorumlar