Mahalleye 20 yıldır misafir olan leylekler yine geldi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sorgun Mahallesi'nin 20 yıldır misafiri olan leylekler, yıllar önce bir elektrik direğine yaptıkları yuvalarına yeniden geri geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mahalleye 20 yıldır misafir olan leylekler yine geldi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sorgun Mahallesi'nin 20 yıldır misafiri olan leylekler, yıllar önce bir elektrik direğine yaptıkları yuvalarına yeniden geri geldi. Mart ayı başında gelen leylek çifti, eylül ayı ortalarında geldikleri ülkelere göç ediyor.

Sorgun Mahallesi sakinleri, mahallerine geçen yıl 4 leyleğin geldiğini, bu sene ise bir dişi bir erkek olmak üzere 2 leyleğin geldiğini bildirdi. Dişi leyleğin yuvada kuluçkaya yattığını belirten mahalleli, dişi leyleğin beslenmesini erkek leyleğin yaptığını ifade etti. Sorgun Mahallesi sakinlerinden Kerim Dimyal, evinin karşısında elektrik direğine yuva yapan leyleklerin 20 yıldır mahallelerine geldiğini söyledi. 7 yıl önce elektrik çarpması sonucu bir leyleğin telef olduğunu belirten Dimyal, mahallenin, havaların ısınmasıyla birlikte leyleklerin gelmesini dört gözle beklediğini kaydetti. Yuvadan, leylek yavrularının düşmemesi için elektrik direğine yaptıkları yuvayı sağlamlaştırdıklarını aktaran Dimyal, dişi leyleğin kuluçkada olduğunu, mahallelinin yavruların yumurtadan çıkmasını dört gözle beklediğini anlattı.

10 yıldır Sorgun Mahallesi'nde yerleşik yaşadığını belirten Alman pedagog Petra Ottmann, leyleklerin mahallelerine geldiğini gagalarından çıkardıkları sesle haberdar olduklarını söyledi. Dişi leyleğin kuluçkada olduğunu, erkek leyleğin gün içinde yiyecek bulamayınca çıktığını belirten Ottmann, leyleklerin mahallenin neşe kaynağı olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar