Mahallenin kadınları saç böreği geliriyle cami yaptırıyor

Bu kadınlar güne değil hayra gidiyor. Denizli'nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne yaptırılacak cami için mahallede oturan kadınlar saç böreğinin satışlarından elde edilen gelirleriyle cami yaptırmak için yarışıyor. Haftada 2 gün...

Google Haberlere Abone ol
Mahallenin kadınları saç böreği geliriyle cami yaptırıyor

Bu kadınlar güne değil hayra gidiyor. Denizli'nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne yaptırılacak cami için mahallede oturan kadınlar saç böreğinin satışlarından elde edilen gelirleriyle cami yaptırmak için yarışıyor. Haftada 2 gün mahalledeki bir evin bahçesinde bir araya gelen 15-20 kadın hayırseverlerin bağışladıkları, un, ıspanak, peynir, çökelek ve sıvı yağı kullanarak saç böreği yapım işinde ücretsiz çalışıyor. Yapılan saç börekleri tanesi 2 liradan esnafa ve mahalle sakinlerine satılıyor. Elde edilen gelirin tamamı yıkılmaya yüz tutmuş Ayanlık caminin yeniden yapımı için bağışlanıyor.

    Gönüllü kadınlardan Filiz Basmacı, börek yapmaya sabah erkenden altı da kalkıp geldiklerini ifade ederken, Kezban Keskinsay da yağmur çamur dinlemeden ücretsiz gönüllü çalıştıklarını söyledi. Kendisiyle beraber 15-20 kadının gönüllü çalıştığını belirten Havva Çoban da "Sabah namazını kılıp başlıyoruz. 1 aydır salı cuma çalışıyoruz. Günde en az 300 börek yapıyoruz." dedi. Cami imamı eşi Sündüz İlal ise kadınlar olarak bu işe gönül verdiklerini söylüyor. İlal, "Hayırseverlerin de desteğini bekliyoruz. Malzemesini de hayırseverler veriyor. Şimdiye kadar 5 bin lira toplandı. Bayanlar içinde bir yarış var. Herkes sıra bekliyor. 'Birazda ben yapayım' diyorlar. Herkes birazda benim emeğim olsun diye çalışıyor." diye konuştu.

    Ayanlık Cami Dernek Başkanı Gürbüz Baysal da 48 yıl önce 100 kişilik olarak yapılan caminin mahalledeki nüfusun artmasından sonra cemaate yetmediğini bu yüzden eskiyen camiyi yıkıp genişleterek yeniden yapmaya karar verdiklerini belirtti. Baysal, "Bu kararı bayanlar duymuşlar. 'Bizde nasıl katkı yapabiliriz?' diye düşünmüşler kendi aralarında karar almışlar 'saç gözlemesi yapalım' demişler. Salı ve Cuma günleri 250-300 tane börek yapıyorlar. Bizde gelen gidenlere satıyoruz. Yağmur yağdığında bile erteletmiyorlar. Büyük uğraş içindeler." şeklinde konuştu.

    Böreklerin imece usulü hazırlanıp satıldığını belirten Dernek Başkanı Baysal, "Biri çökelek biri sıvı yağı biri ıspanak getiriyor. Hep toplamayla oluyor. Camiyi tamamlamak için 750 bin liraya ihtiyaç var. Bu bayanların bir teşvikidir. Bunu örnek alan diğer vatandaşlarda inşallah 'biz ne yapabiliriz?' diye düşünür. 450 metrekarelik cami yapmayı düşünüyoruz. Buda 750 bin kişiye hitap eder. Şu anda normal günlerde camimiz zaten almıyor bilhassa Cuma günleri dini bayramlarca bahçelerde kılınıyor." ifadelerini kullandı.

    Ayanlık Cami Dernek Başkan Yardımcısı Celal Yolcu ise caminin yapılabilmesi için hayırseverlerden destek beklediklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar