Mahalleliden tarihi handa dayanışma programı

Bitlis merkezde bulunan Zeydan Mahallesi sakinleri, Bitlis’in Tarihi El Aman Hanı'nda bir araya gelerek, hem eski günleri yad etti hem de Kürtçe ve Türkçe şarkılarla halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Google Haberlere Abone ol
Mahalleliden tarihi handa dayanışma programı

Bitlis merkezde bulunan Zeydan Mahallesi sakinleri, Bitlis’in Tarihi El Aman Hanı'nda bir araya gelerek, hem eski günleri yad etti hem de Kürtçe ve Türkçe şarkılarla halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Zeydanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından tertiplenen ve yaklaşık 400 kişinin katılım gösterdiği dayanışma programından mahalle sakinleri memnun kaldı. Tertip komitesinde bulunan Cezmi İbiş yapmış olduğu açılış konuşmasında, “Hepinizi bu şekilde bir dayanışma içerisinde görmek gerçekten bizleri onurlandırmıştır. Bizim amacımız Zeydanlı olup da diğer mahallelerde oturan mahallelerimizle bir araya gelerek geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu göstermektir. Beklemediğimiz sayıda katılımcımızın olması gerçekten bizleri sevindirmiştir. Bu dayanışmamızın mahallemizin sorunlarının giderilmesinde de devam etmesini diliyorum.” dedi.

Mahallenin yaşlılarından olan Naif Kandöre de “Bizler 40 yılı aşkın bir süredir bu mahallede ikamet etmekteyiz. Geçmişte saygı, sevgi çerçevesi içerisinde önemli şahıslar mahallemizi şenlendirmişlerdir. Ancak son dönemlerde mahallemize gereken önemin verilmediğini görmekteyiz. Bize düşen görev gençlerimizin de bizlerin yolunda giderek, bu saygı ve sevgi ortamını devam ettirmeleridir.” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Hasan Topçuoğlu ise “Bizler bu mahallede büyüdük. Bugüne kadar çok güzel günler geçirdik. Mahallemizin son yıllarda önemli sıkıntıları var. Bu sıkıntıların giderilmesi için sık sık bir araya gelerek çözüm yollarını birlikte tartışarak çözelim. Mahallemizin yolları yok, bir taziye evi yok, bir lisesi yok bunların hayata geçirilmesi için elele vermemiz gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Yine mahalle sakinlerinden Selahattin Sönmez de “Öncelikle bu programı tertipleyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Cenazede, düğünde bile göremediğimiz arkadaşlarımızla eşimiz, dostumuzla bizleri bir araya getirdiniz. Umarız bu bütünlük önümüzdeki dönemlerde de devam eder, hepinizi bu dayanışmadan ve ilgiden dolayı kutluyorum.” dedi.

Tertip komitesinde yer alan Hikmet Zeydan ise geçmiş dönemde mahallede açmış oldukları derneğin faaliyetleri içerisinde düzenlenen bu dayanışma programına bu kadar ilgi olacağını beklemediklerini ifade ederek, "Ancak bu kadar Zeydanlı’yı bir araya getirmek gerçekten mutluluk verici bir durum oldu. Mahallemiz, Bitlis’in en eski mahallelerinden biridir. Birçok önemli şahsiyetin yetiştiği bu mahalle hak ettiği hizmeti alamamıştır. Birçok alanda geri kalmış ve bugün kötü bir görünüme kavuşmuştur. Bizler sadece mahallemizde oturanlarla değil, Zeydanlı olup da şartları gereği mahallemizden çıkan Zeydanlıları da davet ettik. Şimdi uzun zamandır birbirleriyle bir araya gelmeyen mahalleliler bir anlamda hasretlerini de gidermiş oldular. Burada bizleri kırmayarak davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyor. Bu tür organizasyonların devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra mahalle sakinleri Zeydan Mahallesi'nin takımı olan Güzeldere'nin şarkısını müzik eşliğinde birlikte söyleyerek halaylar eşliğinde oynadılar. Programın en ilgi çeken isimleri arasında Bitlis’in renkli simalarından Azmi Baydur’un (Büryancı Azmi) birçok şarkıya ve oyuna eşlik etmesiydi.
CİHAN

Yorumlar