Mahalleli yarım bırakılan yol için isyan etti

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Kurtuluş Mahallesi sakinleri, mahalle ile ilçeyi birbirine bağlayan 2 kilometre mesafedeki yolun yapımının durdurulmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Mahalleli yarım bırakılan yol için isyan etti

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Kurtuluş Mahallesi sakinleri, mahalle ile ilçeyi birbirine bağlayan 2 kilometre mesafedeki yolun yapımının durdurulmasına tepki gösterdi. Pankartlarla yürüyen mahalleli, yolun biran önce tamamlanmasını istedi.
Mahalle sakinlerinden Mustafa Küçüker, yolun yapılmamasının sıkıntısını yaşadıklarını belirterek,"Çocuklarımız hastalandığında bu yoldan hastaneye gitmek daha kolay oluyor. Bu yol için bütün mahalleli olarak imza toplayıp gerekli yerlere verdik, bizde vatandaşız. Bizimde mahallemize bakmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ali Yavuz adındaki vatandaş ise “Bu yol yapıldığı zaman D-400 karayolunu kullanan mahalle sakinleri, o yolu kullanmayacakları için trafikte de rahatlama olacak. Bütün çevre rahatlayacak. Bu yol Birecik’in hayatıdır. Burada 10 bin nüfuslu mahallede insanlar var." diye konuştu.

Salih Demir de, D-400 karayolunda tünelde bir kaza olduğunda araba kuyruklarının neredeyse 60 kilometreyi bulduğunu belirterek, "Burada sağlık ocağı ve okul yapılmış. Ancak yol yapılmadığı zaman ne anlamı var. Bu yolun imara açık olmadığı söyleniyor. Bu sağlık ocağı ve okulda o zaman imara kapalıdır. Onu nasıl yaptılar. Mahallede 500 imza topladık. Tüm yetkililere verdik. Ama sesimizi duyan olmadı. Seçim olmadan önce tüm yollarınızı yaparız diye vaadde bulunuyorlar. Neden şimdi bu yol yapılmıyor. Tek isteğimiz bu yolun yapılmasıdır.“ dedi.

CİHAN

Yorumlar