Mahallelere 14 kilometre taşkın su koruma kanalı

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde Erciyes Dağı'ndan gelen yağmur sularını kontrol altına almak ve sel baskınları önlemek üzere 7 mahallede toplam 14 km uzunluğunda taşkın su ka.

Google Haberlere Abone ol
Mahallelere 14 kilometre taşkın su koruma kanalı

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde Erciyes Dağı'ndan gelen yağmur sularını kontrol altına almak ve sel baskınları önlemek üzere 7 mahallede toplam 14 km uzunluğunda taşkın su kanalı inşa ettiklerini söyledi.

Çevresi ve doğası ile bütünleşen ve aynı zamanda mesire alanı olarak da inşa edilen taşkın su kanalları üzerine köprüler inşa ederek yayaların geçişlerine kolaylaştırdıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Mimarsinan Bölgesi Fatih, Bahçelievler ve Kayapul mahallelerinde Taşkın Koruma Dereleri Islah Projesi hazırlandığını ve proje kapsamında inşaat başlayacaklarını kaydetti.

Mimarsinan bölgesinde atık su arıtma tesislerinden deşarj edilen suların, yağmur sularının doğu kuşaklama kanalına ulaşmasına sağlamak amacı ile proje hazırladıklarını ifade eden Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu: “Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde açıkta akan su kanallarını beton duvar içerisine alıyoruz. Su birikintilerini önlüyoruz. Çevresi ile doğası ile bütünleşen su kanallı inşa ediyoruz. En son örneği Esenyurt Mahallesinde gerçekleştirdik. Su kanalı, mesire alanı, koşu ve yürüyüş yolu ile oturma bankları olan bu çalışma beğeni topluyor. Bu uygulamayı şimdi de Mimarsinan, Fatih, Bahçelievler ve Kayapul Mahallelerinde gerçekleştireceğiz. Çalışma bu yıl için de tamamlanarak hizmete sunulacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.” CİHAN

Yorumlar