Mahallede doğalgaz paniği

Ataşehir'de, akaryakıt istasyonunun inşaatında çalışma yapan bir iş makinesi doğalgaz borusunu patlatınca korku ve panik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Mahallede doğalgaz paniği

Ataşehir'de, akaryakıt istasyonunun inşaatında çalışma yapan bir iş makinesi doğalgaz borusunu patlatınca korku ve panik yaşandı. Büyük bir gürültüyle boşalan gaz nedeniyle çevredeki vatandaşlar sağa sola koşarak uzaklaşmaya çalıştı. Yangın ihtimaline karşı çevredeki yollar trafiğe kapatıldı. Kimsenin olay yerine yaklaşmasına izin verilmedi.

Olay, saat 15.00 sıralarında Aşık Veysel Mahallesi 3057 Sokak'ta meydana geldi. Bir benzin istasyonunda yapılan çalışma sırasında İGDAŞ'a ait doğalgaz borusu zarar gördü. Ana borudan boşalan gazın çıkardığı ses, çevredeki vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar çocuklarını da alarak bölgeden uzaklaşırken, bazıları da evlerine kapandı. Havadaki ağır gaz kokusu nedeniyle kadın ve çocukların yaklaşmasına izin verilmedi.

Çevrede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, cadde ve sokakları trafiğe kapattı. Yangın ihtimaline karşı itfaiye ekipleri de hazır bekletildi. Kısa sürede gelen İGDAŞ ekipleri, önce gaz akışının meydana geldiği noktayı belirlemeye çalıştı. Doğalgaz çıplak gözle fark edilemeyince hasar gören boruya su dökülerek çıkış noktası tam olarak tespit edildi. İGDAŞ görevlileri yaklaşık 15 dakika süren çalışmalardan sonra gazı kesti.

Tehlikenin geçmesinden sonra kapatılan yollar yeniden trafiğe açıldı. Bölgeden uzaklaştırılan vatandaşların da ev ve iş yerlerine dönmelerine izin verildi. Görgü tanıkları borunun patlamasıyla çevrede kısa süreli panik yaşandığını, patlama ihtimaline karşı herkesin sağa sola kaçarak uzaklaştığını söyledi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı. CİHAN

Yorumlar