Mahalle sakinlerinin çöp tepkisi

Kütahya’da harfiyat dökülen alandan rahatsızlık duyan mahalle sakinleri döküm alanında eylem yaptı. Belediye başkanı ile mahalle muhtarı arasında geçen telefon konuşması sonrasında gerilen eylem, başkan yardımcısının müdahalesi ile...

Google Haberlere Abone ol
Mahalle sakinlerinin çöp tepkisi

Kütahya’da harfiyat dökülen alandan rahatsızlık duyan mahalle sakinleri döküm alanında eylem yaptı. Belediye başkanı ile mahalle muhtarı arasında geçen telefon konuşması sonrasında gerilen eylem, başkan yardımcısının müdahalesi ile son buldu.

Evliya Çelebi Mahallesi Çamlıca Caddesi üzerinde Kütahya Belediyesi’ne ait harfiyat döküm alanından rahatsızlık duyan mahalle sakinleri döküm alanı önünde eylem yaptı. Evliya Çelebi Mahallesi Muhtarı Halil Turan ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu arasında geçen telefon görüşmesi ile gerilen eylemde mahalle muhtarı tepkisini kendisini yakacağını söyledi. Muhtar Turan ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun telefon görüşmeleri esnasında ise “Ben ne yapayım. Beni sizin kurtarmanız yardımcı olmanız lazım. Buyur ver o zaman kararı. Ben terbiyesizlik yapmıyorum. Terbiyesizlik yapıyorsun millete bağır diyorsun terbiyesizlik yapıyorsun diyor” ifadelerini kullandı.

Telefon görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Halil Turan, “Belediye Başkanı'nı aradım. Bana terbiyesizlik yapıyorsun diye hitap ediyor. Benim terbiyesizliğim bu mu? Ben Başbakanımıza, dünya liderine sesleniyorum buradan. Mahallemizin halkı bu çöplükle yaşamaya mecbur mu? Bizim çocuklarımız 20 senedir bu pis havayı soluyor. Bir gün oksijen almaya yeşil saha görmeye hakkı yok mu? Ben bir bir Belediye Başkanı adına söz verdim. Burayı kapattıracağım, temizlettireceğim dedim. Bunu mu reva gördüler. Terbiyesizlik lafıyla mı reva gördüm. İnanın ki kendimi yakacağım burada, Belediye başkanına bu da hatıra olsun ona. Ben partimiz adına özür diliyorum, Recep Tayyip Erdoğan adına da özür diliyorum. Ben Recep Tayyip Erdoğan’a kendimi feda edecek kadar bağlanmış bir insanım.” dedi.

    "İSTİFA EDİYORUM"

    Kendisinin AK Parti üyesi ve delegesi olduğunu bu olaydan sonra da parti delegeliğinden istifa edeceğini söyleyen Halil Turan, “AK Parti delegesiyim. Artık istifa ediyorum. Mahalle halkıma da sesleniyorum kimse bir daha oy vermesin belediye başkanına. Belediye önüne gidip orada kendimi yakacağım. Bu kadar da saygısızlık olmaz. Ben terbiyesiz değilim aynen kendisine iade ediyorum.” diye konuştu.

    "AYNEN İADE EDİYORUM"

    Belediye başkanı ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine kullandığı ‘terbiyesizlik yapıyorsun’ ifadesini iade ettiğini belirten Muhtar Turan, “Yalvardım millete oy verin diye. Teşekkür ediyorum sayın başkanıma. Bana terbiyesizliği layık gördü aynen kendisine iade ediyorum. Ben mahalle sakinlerimizin hakkını savunmak için buradayım.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Helvacı, döküm sahasına gelerek mahalle sakinleri ile görüştü. Helvacı, haziran ayındaki belediye meclis toplantısında döküm alanı ile ilgili kararın alınacağını belirterek, şunları söyledi: “Belediye başkanı seçildi. Seçildikten sonra buranın alternatifi hazırlandı. Şuanda oraya başlanacak. Ben buraya onun için geldim. Başkanım beni özel gönderdi. Haziran meclisinde.” CİHAN

Yorumlar