Mahalle sakinlerinden vakıf arazisinin konut için imara açılmasına tepki

Kayseri’de, içinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün de bulunduğu vakıf arazisinin konut arazisi olarak imara açılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Mahalle sakinlerinden vakıf arazisinin konut için imara açılmasına tepki

Kayseri’de, içinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün de bulunduğu vakıf arazisinin konut arazisi olarak imara açılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Mahallenin tepkisine MHP’li belediye başkan adayları da destek verdi. Mahalle sakinleri, tepkilerini, evlerinin balkonlarına Türk bayrağı asarak dile getirdi.

Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı tarafından resmi kurum olarak kullanılması için bağışlanan arazinin konut olarak imara açılması nedeniyle mahalle sakinleri eylem düzenledi. “Park istiyoruz, ağaçlar kesilmesin, betona hayır” yazılı dövizler taşıyan mahalle sakinleri, evlerinin balkonlarına Türk bayrağı asarak tepkilerini gösterdi. Arazinin imara açılarak konut yapılması durumunda evlerinin değerinin düşeceğini dile getiren mahalle sakinleri, bu karardan vazgeçilmesini istedi.

Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı Müdürü Abdullah Güpgüpoğlu, arazinin yarın 16.7 milyon lira ile satışa çıkarılacağını belirterek, şunları dile getirdi: “O dönem belediye ile imar anlaşması yapılıyor ve parsellerimizi alıyoruz. Biz belediyeye konut olarak değil resmi kurum olarak kullanılması şartıyla tahsis ettik, konut yapsınlar diye değil. Marketin bulunduğu yeri sağlık tesisi diye belediyeye terk ettik. Belediye, belli bir süre beklettikten sonra gördüğünüz gibi sağlık tesisi yerine iki tane koca bina yapıldı. Parsele çevrildi satıldı. Bu arazide 10 bin 700 metrekare. Bunu da bin 130 metrekaresini vakıf olarak resmi kurum adı altında belediye terk ettik. 25 yıldır burası böyle durur. Emsalle 15 kat imara çevrildi. 25 bin metrekare inşaat alanı var. 25 bin metrekareye yaklaşık 20 metrekarelik daire yaparsanız 100 daire demektir. Bizim oturduğumuz bina 45 dairelik. Bunun gibi 4 bina bu alana yapılabilir. Önümüz kapanacak. Zaten mahallede nefes alacak yer yok. Parkımız var, onu da binaya çevirecekler. Resmi olarak kurum olarak devrettik. Tamamı 10 bin 700 metre. Bina yapın diye terk etmedik. 1998 yılına kadar kayıtlarda resmi kurum olarak kayıtlıydı. Ancak diğer yerlerle birleştirilerek, 23.12.2013 tarihinde hazineye devredilmiş. Belediye ile hazine trampaya girmiş ve belediyeye verilmiş. Belediye de yarın saat 14.30’da satışını yapacak. 17 milyon bedelle satışa çıkarmışlar. Avukatım ile görüştüm ve evrakları teslim ettim. Hukuki bir süreç varsa, onu araştırıp gerekeni yapacaklar. Hukuki anlamda da girişimde bulunacağız.”

MHP’Lİ ADAYLARDAN DESTEK GELDİ

Mahallelinin yaptığı eyleme, MHP’li belediye başkan adayları da destek verdi. MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke, partinin Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Kocasinan Belediye başkan adayı Levent Mete ile parti teşkilatlarının mensupları, arazinin önünde toplanarak, açıklama yaptı.

Mahalle sakinlerini dinleyen MHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, arazinin kime peşkeş çekileceğini merak ettiklerini belirterek, adrese teslim ihale yapılacağını iddia etti. Özsoy, “Hangi etik anlayışla bunu izah edebilirsiniz. Gayet güzel ağaçlandırılmış ve yeşile bezenmiş bu alanı da ranta çevirerek, bu şehrin nefes almasına mani oluyorsunuz. Sizler yeşile ve ağaca neden düşmansınız? Bırakın çocuklar bu yeşil alanda oyunlar oynasın, insanlar nefes alsın. Sürekli kamuya ait arazileri müteahhitlere satarak, bu şehri beton yığınlarına döndürdünüz. Belli kesimlere ortak olan ve her türlü kamu arazisini rant alanına dönüştüren zihniyeti kınıyorum. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz. Bu konuda MHP olarak mahalle sakinlerinin yanındayız ve onların hakkını savunmak için de yargıya yönelik başvurularımız da olacak. Zaten ilgili vakıf da bu konuda bir girişimde bulunacak. Duyumlarımıza göre Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vakfa baskı da yapıyor. Ama biz bu konuda sonuna kadar vatandaşlarımızın yanındayız.” dedi. Açıklamanın ardından eylem sona erdi.


CİHAN

Yorumlar