MAGİAD:Türk okulları, ülkemizin gönüllü kültür elçiliği vazifesi görüyor

Manavgat Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD) Genel Sekreteri Orhan Tosun, yurt dışındaki Türk okullarının Türkiye'nin tanıtımında gönüllü kültür elçiliği vazifesi gördüğünü söyledi. Anadolu insanının evrensel insan sevgisini...

Google Haberlere Abone ol
MAGİAD:Türk okulları, ülkemizin gönüllü kültür elçiliği vazifesi görüyor

Manavgat Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD) Genel Sekreteri Orhan Tosun, yurt dışındaki Türk okullarının Türkiye'nin tanıtımında gönüllü kültür elçiliği vazifesi gördüğünü söyledi. Anadolu insanının evrensel insan sevgisini dünyaya yurt dışındaki Türk okullarının taşıdığını belirten Tosun, gönüllü kültür elçiliği yapan bu okulların kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Manavgat Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD) ve Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) üyeleri Kazakistan'da Türk okullarının kuruluşunun 20 yıl kutlama etkinliklerine katıldı. Kutlamaların Kazakistan Süleyman Demirel Türk Koleji'nde yapıldığı belirtildi.

Kazak yetkililerle yaptıkları görüşmelerde ülkelerine daha fazla Türk okulu yapılması isteğinde bulunduklarını belirten Tosun, Türk okullarının Kazakistan'da bir dünya markası olduğunu kaydetti.

Kazak ailelerin çocuklarını Türk okullarında okutmak için can attıklarını belirten Tosun, "Türk okulları, Kazakistan'da ülkemizin tanıtma adına bir dünya markası. Kazak halkı, ülkelerindeki Türk öğretmeleri bağrına basmış durumda. Okullar ülkemizin gururu. Kazak halkında Türk okullarını çok seviyor. " dedi.

MASADER Genel Sekreteri Arif Özutku'da yaptığı açıklamada, Türk okullarının, Türkiye-Kazakistan arasında dostluk ve kardeşlik köprüsü kurduğunu söyledi.

Kazak çocukların İstiklal Marşı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okuma ve Anadolu'nun yöresel türkülerini seslendirmelerinin gurur verici olduğunu belirten Özutku, Türk okullarının kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Manavgatlı iş adamı Mustafa Uysal'da yaptığı açıklamada, Kazakistan'da 20 yıl önce açılan Türk okullarının Türkiye-Kazakistan dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmada ne kadar önemli bir misyonu yerine getirdiğini yerinde görmenin heyecanını yaşadığını ifade etti.

Kazakistanlıların, Türk okullarına sevgisi, havalimanından ülkeye girer girmez gördüklerini belirten Uysal, Türkiye'nin gönüllü kültür elçiliği yapan Türk öğretmenleriyle onur ve gurur duyduğunu dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar