MAGİAD, Bosna-Hersek'te kültür turizmi üzerine araştırma yaptı

Manavgat Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD), Bosnak-Hersek'te tarım, narenciye, gıda ve turizm alanlarında yatırım yapmak için bir dizi temaslarda bulundu. MAGİAD Genel Sekreteri Orhan Tosun, yaptığı açıklamada, Manavgatlı iş adamlarının...

Google Haberlere Abone ol
MAGİAD, Bosna-Hersek'te kültür turizmi üzerine araştırma yaptı

Manavgat Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD), Bosnak-Hersek'te tarım, narenciye, gıda ve turizm alanlarında yatırım yapmak için bir dizi temaslarda bulundu. MAGİAD Genel Sekreteri Orhan Tosun, yaptığı açıklamada, Manavgatlı iş adamlarının Avrupa ülkelerinde hangi yatırımların olduğu ve turizm potansiyelleri üzerine araştırma ve yerinde incelemek için 4 günlük Bosna-Hersek'e ziyarette bulunduklarını söyledi.

Balkanlarda Türkiye'ye karşı Bosna-Hersek halkının yoğun sevgi göstermesinin karşılıklı ticaret yapmada en önemli kredi olduğunu belirten Tosun, Türk okullarınında ülkeler arası dostluk köprüsü kurmasında çimento görevi gördüğünü kaydetti.

4 gün süresince Saraybosna, Zavidovici, Mostar, Travnik ve Trebninje şehirlerinde Bosnalı iş adamlarıyla görüşme yaptıklarını belirten Tosun, Saraybosna'da Manavgat'ın turizm zenginlikleri ve potansiyeli hakkında Sarayabosnalılara bilgilendirme yaptıklarını ifade etti.

Bosna Hersek'te Osmanlı izlerinin bulunmasına bağlı kültür turizminin ön planda olduklarını belirten Tosun, "Manavgat susamı, portakalı, nar, fıstık, örtü altı sera ürünleri hakkında bilgilendirme yaptık. Domates, nar, portakal ve tarım ürünleri ihracı yönünde Boşnak işadamlarıyla karşılıklı fikir alıverişinde bulunduk. Kültür turizmi üzerine karşılıklı yatırımlar üzerine çalışma yapacağız. Bilindiği üzere Bosna-Hersek'te çok sayıda Osmanlı eseri var." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar