Mağdur olduğunu belirten esnaf Ankara'ya yürüyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Yerleşkesi’nde bulunan ‘Yaşam Merkezi’ esnafı 52 yaşındaki Şahbaz Şahin, verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia ederek, sesini duyurmak için Edirne’den Ankara’ya yürüyüşü kapsamında İzmit’e...

Google Haberlere Abone ol
Mağdur olduğunu belirten esnaf Ankara'ya yürüyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Yerleşkesi’nde bulunan ‘Yaşam Merkezi’ esnafı 52 yaşındaki Şahbaz Şahin, verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia ederek, sesini duyurmak için Edirne’den Ankara’ya yürüyüşü kapsamında İzmit’e geldi. Zaman zaman araçla zaman zaman da yürüyerek yoluna devam eden ve yarın Ankara’ya ulaşmayı hedefleyen Şahin, "Bize umut sattılar. Biz de satın aldık ama mağduruz." dedi.

Balkan Yerleşkesi'ndeki AVM'de kafe işletmeciliği yapan Şahbaz Şahin, yerleşkede esnaf olarak çalışmaya başlamadan önce bazı vaatlerde bulunulduğunu ancak bunun yerine getirilmediği ve bu mağduriyetlerinin giderilmesi için Ankara'ya yürüdüğünü anlattı. Şahin, şunları kaydetti: “Daha önce açlık grevi yaptım. Yaklaşık 2 yıldır AVM'de mücadele veriyoruz. İşletmeci olarak geldiğimiz yerde tamamen borç batağına düştük. Bataktan çıkmak için yetkililerle kuruluşlarla yaptığımız görüşmelerden sonuç alamadık. Bunun sonucunda 3 günlük açlık grevi yaptım. Bir kamuoyu oluşturmak, davamızı, haklılığımız, mağduriyetimizi iletebilmek için Ankara'ya yürümeye karar verdim. Yetkililerimize şunu sormak istiyorum; Edirne'de bir sonuç alamadık. Acaba bu ihaleyi yapan veya ihaleyi alanlara AVM ihtiyaç değil miydi? Bu AVM niçin yapıldı? Burada mağdur olan rektörlük var, mağdur inşaatı yüklenici firma var, mağdur olan esnaf kitlesi var. Burada kazanan kim? Bunun bedelini niçin esnaflar ödüyor? Bizi mağdur eden insanları mağdur görmeye başladık. Bunun sonucunda da bir ilerleme kaydedemiyoruz.”

Şahin, iş yerlerini açmak için kredi aldıklarını belirterek, “Biz buraları tutmak için öz kaynağımız dışında bize 'Bugün halledeceğiz, yarın halledeceğiz. Hastanenin altındaki dükkanları kapatıp siz burada iş yapmaya başlayacaksınız' deyip, hep bize umut sattılar. Biz umudu satın alırken kredi kullandık. 200 bin liranın üzerinde bir borç içindeyiz. Dükkanlarımızı satmak istesek bile çeşitli engellemelerle karşı karşıyayız.” diye konuştu.

Şahin, Ankara’ya ulaşınca konuyu aktaracağı makamlar hakkında da bilgi verdi ve şunları ekledi: “Meclise gitmek istiyorum. Meclis başkanımızla grup başkan vekillerine konuyu anlatıp çözüm için yardımlarını isteyeceğim. Yalnız kendim için değil oradaki sesini çıkarmayan tüm işletmeciler için istiyorum.” CİHAN

Yorumlar