Mağdur babalardan Başbakan’a tepki

Boşanmış Babalar Platformu üyelerinden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Devlet Bahçeli ve Fethullah Gülen hakkındaki, ‘Çocukları yok’ şeklindeki açıklamasına tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mağdur babalardan Başbakan’a tepki

Boşanmış Babalar Platformu üyelerinden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Devlet Bahçeli ve Fethullah Gülen hakkındaki, ‘Çocukları yok’ şeklindeki açıklamasına tepki geldi. Platform üyeleri,
“Biz parası olup da çocuklarını icra ile gören 22 bin baba olarak bu sorunun muhatabının kendimiz olduğunu düşünüyoruz. Başbakan’ın bu konuda konuşması çok yersiz. Bunu seçim malzemesi yapmak yerine mağduriyetimizi gidersin.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Devlet Bahçeli ve Fethullah Gülen’e yönelik, ‘Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Çocuk nedir biz biliriz’ sözlerine Boşanmış Babalar Platformu üyeleri tepki gösterdi. Başbakan’ın çocuksuzluğu siyasi malzeme yapmasını eleştiren Erol Demirbağ, “Geçenlerde Sayın Başbakan, Sayın Bahçeli’ye yönelik bir açıklama yaptı; ‘Çocuğu yoktur, çocuk sevgisinden ne anlar’ diye. Biz parası olup da çocuklarını icra ile gören 22 bin baba olarak ve göremeyen babalar olarak, bu sorunun muhatabının kendimiz olduğunu düşünüyoruz. Çocuk sevgisine aç bir şekilde yaşamaktayız. Başbakan bunları söylemek yerine mağduriyetini gidersin.” açıklamasında bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kimsesiz çocuklar için başlattığı evlat edinme uygulamasına değinen Demirbağ, “Biz kendi çocuklarımızı göremezken, Aile Bakanlığı’nın yaptığı bu çalışmayı hiçbir şekilde samimi bulmuyoruz. 22 bin çocuk babalarını icra ile görmekte. Ayda 2 görüş hakkı veriliyor ve bunların her birinin 200 liradan ayda 400 lira yaptığını düşünürsek, ayda 8 milyon 800 bin lira yapıyor. Bu paranın nereye gittiğini merak ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çocuğunu icra yoluyla görmek zorunda olan mağdur babalardan Ertan Balcı da “Başbakan’ın neden böyle bir şey söylediğini anlamıyorum. Neden diyecek olursanız; bizler çocuklarını göremeyen babalarız. Çocuklarımız görmek için ayda devlete 400-500 lira para ödemek zorunda kalan insanlarız. Devlet bize, ‘paranız yoksa çocuklarınızı göremezsiniz’ diyor. Buradan Başbakan’a soruyorum; çocuk icrasından devletin kazanmış olduğu para yaklaşık 100 milyon. Bu para nereye gidiyor? Bizler para ile de olsa çocuklarımızı görmeye gidiyoruz. Parası olmayanlar için devlet ‘paran yoksa çocuğunuz görme’ diyor. Bu nasıl çocuk sevgisidir bize bunu anlatsınlar. Bu işler kimsenin çocuğu varmış yokmuş, laf atmayla olmuyor. Binlerce baba var bu halde. Bizler çocuklarına hasret insanlarız. Kadına şiddeti önlemek için yola çıktılar ama şu an elimde 8 tane uzaklaştırma kararım var. Hiçbir şey yapmadığım halde. 2 yılda 35 tane davaya çıktım, 5 tane ceza davası açıldı hakkımda ve hepsinden beraat ettim. Aile Bakanlığı kimsesiz çocukları evlat edinme ile ilgili bir kampanya başlatmış. Biz kendi çocuklarımız varken göremiyoruz. Kendi çocuklarımız varken mi evlat edinmemiz lazım?” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar