Mağazadan 35 bin dolarlık hırsızlık kamerada

Fatih’te, tekstil mağazasına müşteri kılığında gelen 3 kadın, iş yeri sahibinin dalgınlığından faydalanarak içinde 35 bin dolar ve 2 bin lira bulunan çantayı çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı, güvenlik kameralarına yansıdı.Olay,...

Google Haberlere Abone ol
Mağazadan 35 bin dolarlık hırsızlık kamerada

Fatih’te, tekstil mağazasına müşteri kılığında gelen 3 kadın, iş yeri sahibinin dalgınlığından faydalanarak içinde 35 bin dolar ve 2 bin lira bulunan çantayı çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı, güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Laleli’de bulunan bir tekstil mağazasında meydana geldi. İş yerine müşteri kılığında gelen 3 kadından biri, dükkana girerek içeriyi kolaçan etti. Diğer şahıslar ise gözcülük yapmak için dükkan önünde beklemeye başladı. Kadınlardan biri iş yeri sahibinin başka müşteriyle ilgilendiği sırada kasaya doğru yönelerek raftaki içinde 35 bin dolar ve 2 bin TL bulunan çantayı alarak kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık olayı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Olaydan bir süre sonra çantanın yerinde olmadığını fark eden iş yeri sahibinin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis, iş yerinde çalışma yaparak delil topladı.

Bu olayın tasarlanarak yapıldığını söyleyen iş yeri sahibinin yakını Mehmet Alkan, “Üç bayan geliyor, iki tanesi gözcülük yapıyor, bir tanesi sağı solu kontrol ediyor. Ondan sonra her şey 5 saniye içerisinde oluyor. Burada söyleyeceğim bir şey var; Sayın emniyet müdürü, emniyet amirleri biz vergi mükellefleriyiz. Vergilerimizi zamanında ödeyen insanlarız. Bu işin faillerinin bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Çok mağduruz, gerçekten mağdur durumdayız. Çünkü küçümsenecek bir rakam değil. Bunların bir an önce yakalanmasını ve gözaltına alınmalarını istiyoruz. Dolar olarak 35 bin dolar civarında bir para vardı. Burada cep telefonları, bilgisayarlar bir sürü çalınması gereken değerli eşya ve malzemeler duruyor. Hiçbir şeye dokunmadan sanki daha önce tasarlanmış planlanmış direk geliyor bir kaç saniye içinde alıp götürüyorlar. ” diye konuştu.

İşyeri sahibi İlhan Sarıhan ise, “Abim arka taraftayken 3 kişi geliyor biri kasanın olduğu tarafa bakıyor. Daha sonra çıkıp dışarıdakilere bir şeyler anlatıyor. Sonra geliyor 5 saniye içerisinde çantayı oradan alıp gidiyor. Sanki birileri burada anlatmış ‘git çanta orada o çantayı al çık’ demişler sanki. Bir hırsız gelir direk kasaya bakar ama bu çıkıp raftan çantayı alıp direk gidiyor. Biz şu anda çok mağduruz bize yardımcı olsunlar.” dedi.

İş yerindeki güvenlik kamera görüntülerini izleyen polis ekipleri, olaydan sonra kayıplara karışan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

CİHAN

Yorumlar