Madımak olaylarında hayatını kaybedenler Manavgat Belediye Meclisi'nde anıldı

Antalya Manavgat Belediye Meclisi, Sivas katliamı olarak da bilinen Madımak olayının 21. yıl dönümünde hayatını kaybedenler anıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, temmuz ayı Belediye Meclisi toplantısı öncesi 2 Temmuz 1993'te...

Google Haberlere Abone ol
Madımak olaylarında hayatını kaybedenler Manavgat Belediye Meclisi'nde anıldı

Antalya Manavgat Belediye Meclisi, Sivas katliamı olarak da bilinen Madımak olayının 21. yıl dönümünde hayatını kaybedenler anıldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, temmuz ayı Belediye Meclisi toplantısı öncesi 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Otel'de 35 aydının yakılmasının derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması dileğinde bulunan Sözen, 35 aydının acısını yüreklerinde hissettiklerini kaydetti. Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür etkinlikleri kapsamında Madımak Oteli'nin yakılması ve otelin içinde bulunan kişilerin hayatlarını kaybedeli 21 olduğunu belirten Sözen, "Madımak'taki acı 21 yıldır yüreğimizi yakıyor. Allah milletimize bir daha böylesi acılar yaşatmasın. 35 aydınımızı yanarak can vermesini bizleri derin üzüntü içinde bırakıyor." dedi.

AK Partili Manavgat Belediye Meclisi üyesi Eda Temur Tansak, kendisinin aslen Sivaslı olduğunu Madımak'ta

yaşanan olaylar nedeniyle derin üzüntü içinde olduklarını söyledi. Tansak, olayları kışkırtan ve prokovatörlük yaparak insanların hayatlarını kaybetmesine neden olanları da kınadıklarını ifade etti.

    AK Partili Manavgat Belediye Meclisi üyesi Cenk Bayaz'da dünyanın en değerli ve kutsal varlığın insan canı olduğunu, insan hayatına kast eden bu tür olayları kınadıklarını kaydetti.

    

    MHP'li Manavgat Belediye Meclisi üyesi Selçuk Senirli'de yaptığı konuşmasında 21 yıl önce yaşanan acı olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu. CİHAN

Yorumlar