'Madendeki işçiler, çelik saklanma konteynerlerine saklanmış olabilir'

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu, şu ana kadar 201 kişinin hayatını kaybettiği açıklanan Soma’daki maden ocağında çelik saklanma konteynerleri bulunduğunu söyledi. Efendioğlu, "Ocaktaki...

Google Haberlere Abone ol
'Madendeki işçiler, çelik saklanma konteynerlerine saklanmış olabilir'

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu, şu ana kadar 201 kişinin hayatını kaybettiği açıklanan Soma’daki maden ocağında çelik saklanma konteynerleri bulunduğunu söyledi. Efendioğlu, "Ocaktaki işçi kardeşlerimizin, içerisinde gaz maskeleri, yemek stokları ve oksijen tüplerinin bulunduğu koyteynerlara saklandığını düşünüyor, umut ediyorum." dedi. Efendioğlu, trafo patlama ihtimalinin zayıf olduğunu, yangının şarter ve kontaktörden kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Maden ocağındaki yangının trafo patlamasından çıktığı ihtimalini zayıf bulduğunu belirten MADSİAD Başkanı Efendioğlu şöyle devam etti: "Trafo ihtimalini zayıf buluyorum. Şalterden çıkan bir kıvılcım veya kontaktörden çıkan kıvılcımdan yangın çıkmış olabileceği ihtimalini daha güçlü buluyorum. Çünkü madendeki trafo çok güvenlikli, farklı bir trafoydu. Nemli bir ortam olduğu için kontaktörden çıkan bir kıvılcım da yangın çıkmış olabilir. Trafo ihtimalini çok ama çok zayıf buluyorum.”

Maden ocağında muhtemel kazalarda işçilerin kaçıp, saklanabileceği çelik koyteynerlar olduğunu ileri süren Efendioğlu, şunları kaydetti: "Konteynerlarda işçiler için gaz maskeleri, yemek stokları ve oksijen tüpleri var. Ben umut ediyorum ki, işçi kardeşlerimiz olay sonrası kaçıp konteynarlara saklanmıştır. Çünkü can güvenliğine büyük önem verilen bir işletmeydi. İçeride 400 kişinin olduğu söyleniyor, ama konteynerlar sayesinde şehit ve yaralı sayısının artmayacağını düşünüyor ve umut ediyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar