Madende ölü sayısı 245'e yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında ölenlerin sayısının 245'e yükseldiğini söyledi.Bakan Yıldız, facianın meydana geldiği maden ocağında basın mensuplarına açıklamalarda...

Google Haberlere Abone ol
Madende ölü sayısı 245'e yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında ölenlerin sayısının 245'e yükseldiğini söyledi.

Bakan Yıldız, facianın meydana geldiği maden ocağında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin '15 yaşında bir çocuğun maden ocağında çalıştırıldığı iddiasını' sorması üzerine Yıldız, olayın başlangıcından beri algı operasyonlarıyla uğraştıklarını söyledi.

Yıldız, "Böyle bir işçi kardeşimiz burada çalışmıyor. 15 yaşındaki arkadaşımız çalışmıyor. Buna ne sendika nede işveren müsaade eder nede kamu müsaade eder. Böyle bir şeyi kesinlikle ama kesinlikle hoş göremeyiz. Tekrar kayıtlara baktırdım. Yüzlerce binlerce kayıt arasından acaba bu isimde (Kemal Yıldız) birisi var mıdır diye. Bu isimde birisi yok. Bu yaşta birisi var mı diye, o yaşta birisi de yok. Hele hele bugün Berkinle ilişki kurulmuş olmasını çok manidar buldum. Gezi Parkı'nda ağaçların arkasına saklananlar, 17 Aralık'ta elektrik direklerinin arkasına saklananlar, farklı demokrasi kalemlerinin arkasına saklananlar ne yazık ki çok acınacak hale gelmişlerdir. Bugün buradaki madenci kardeşlerimizin arkasına sığınma ihtiyacı hissetmişlerdir. Her şey üzerinden belki politika yapılabilir ama buradaki kurtarma çalışmalarıyla alakalı can pazarının oyduğu bir yerde bu politika yapılmaz. Böyle bir ilişki kurulmasını çok ama çok ayıplıyorum. Nefretle de kınıyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar