Madende kalan son işçilerin göçük altında ve su içinde kaldığı düşünülüyor

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada dün gece 15 madencinin çıkartılması ile hayatını kaybeden madenci sayısı 299'a yükseldi. Gece ulaşılan işçilerin çıkartılmasının ardından halen madende olduğu tahmin edilen 2 ya da 3 işçiye...

Google Haberlere Abone ol
Madende kalan son işçilerin göçük altında ve su içinde kaldığı düşünülüyor

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada dün gece 15 madencinin çıkartılması ile hayatını kaybeden madenci sayısı 299'a yükseldi. Gece ulaşılan işçilerin çıkartılmasının ardından halen madende olduğu tahmin edilen 2 ya da 3 işçiye ulaşmak için çalışma başlatıldı. Alınan bilgiye göre iki işçinin olayın meydana geldiği bölgede oluşan göçüğün altında olduğu, bir işçinin ise en alt kısımda su içinde olduğu düşünülüyor. Göçüğün olduğu bölgedeki toprağın fazla olması nedeniyle ve toprağın daha hızlı alınması için bu alanda makine sistemi kuruluyor. Parçalar maden dışından bir bir içeri alınarak alt katta taşınıyor ve burada monte ediliyor. Toprağın alınmasının ardından iki işçiye ulaşılacak. Başka bir madencinin de su içinde olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlar buradaki suyu de tahliye etmek için dalgıç pompaları kuruyor. Bu iki çalışmanın bitmesinin ardından madencilere ulaşılacağı öğrenildi.

MADENCİ YAKINLARI KALMADI

Öte yandan olayın ardından madene çok sayıda madenci yakını akın etmişti. İşçilerin bir bir çıkartılması ile de buradaki yoğunluk azalmaya başladı. Dün gece 15 işçinin çıkarılmasın ardından hiç madenci yakını kalmadı. Olayın yaşandığı maden bölgesinde halen gazeteciler, güvenliği sağlamak için jandarma, çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekipleri bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar