Madencinin eşi: Başbakan üzgün olduğunu söyledi, inşallah öyledir

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olan, İzmir'in Kınık ilçesinden Bayram İndirik'in (35) eşi Havva İndirik (36), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ölen madenci yakınlarıyla biraraya geldiği toplantıda söylediklerini aktardı....

Google Haberlere Abone ol
Madencinin eşi: Başbakan üzgün olduğunu söyledi, inşallah öyledir

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olan, İzmir'in Kınık ilçesinden Bayram İndirik'in (35) eşi Havva İndirik (36), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ölen madenci yakınlarıyla biraraya geldiği toplantıda söylediklerini aktardı. İndirik, "Başbakan, olayın kaza olduğunu ve üzgün olduğunu söyledi. İnşallah öyledir." dedi. Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ise toplantıya katılan maden şehitlerinden hiçbirinin ailesi ve yakınıyla konuşmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, dün eşiyle birlikte, Kınıklı 51 maden şehidinin aileleriyle biraraya geldi. Kınık Öğretmenevi'ndeki yemekli toplantıda, yaklaşık iki saat ailelerle görüştü. Ailelere pide ve ayran ikram edildi. Kanuni hakları konusunda bilgi veren Erdoğan, bundan sonraki süreçte neler yapılacağını anlattı.

Eşini faciada kaybeden, çocukları 8 yaşındaki Kazım ve 11 yaşındaki Hüseyin İndirik ile hayata tutunmaya çalışan Havva İndirik, Başbakan Erdoğan'ın madenci yakınlarıyla biraraya geldiği toplantıda, kendilerine aktarılan bilgileri gazetecilere anlattı. Bayram İndirik'in 13 yıllık eşi, "İki oğlum var. Dört kişiydik, eşim ölünce üç kişi kaldık. Acımız çok büyük. Başbakan geldi. Başbakan'ın geleceğinden haberimiz yoktu. Bize, vali geldi dediler. Toplantıda Başbakan, 'Bu bir kazadır.' dedi, inşallah öyledir. 'Suçlular da mutlaka yargılanacak, tutuklular var.' dedi." şeklinde konuştu.

Havva İndirik, sözlerine şöyle devam etti: "Bize 301 ev yapılacağını fakat evlerin Soma'da olacağını söyledi. Bizim Soma'ya gitme durumumuz zaten yok. Evimizin erkeği gitti. İki küçük çocukla ne yapabiliriz? Benim sakat bir annem var, ona sığındık. Bilmiyorum artık ne yapabilirim? Evlerin bazıları Kınık'ta olsaydı daha iyi olurdu. Bizim durumumuzda olan birçok insan var. Kimse istemiyor Soma'da olmasını. Bu saatten sonra Soma'yı görmeyi asla istemeyiz, çünkü acımız orada. Bitmeyecek bir acı. Başbakan Erdoğan bize aylıklarımızın bağlanacağını, imkanı olanlara iş verileceğini söyledi fakat benim çalışma imkanım yok. Ben işe gidersem, çocuklarımı kime bırakacağım? Ben bize söylenenleri olumlu buldum ama Soma'da evin yapılmasını, düşünülmesini hiç olumlu bulmadım. Yerin yurdun neresiyse orada daha rahat olabilirsin."

Eşinden geriye iki çocuğu kaldığını vurgulayan İndirik, en büyük destekçisinin 64 yaşındaki annesi Kumru Akçıl olduğunu söyledi. Bacağından rahatsız olan annesine yardım eli uzatılmasını da isteyerek, "Ben anneme burada sığındım. O yüzden eşimden sonra annem, burada benim her şeyim. Annem bacağından sakat, yürüyemiyor. Ona yardımcı olmalarını istiyorum. Üç defa ameliyat oldu. Platin taktılar ama ayakları daha fazla şişti. Şu an çok rahatsız. Ben ona yardımcı olmalarını istiyorum, en azından bizimle durabilsin. O benim için bir güvencedir. Maddiyattan çok daha büyük bir güvence." dedi.

Toplantıda Başbakan Erdoğan'a, madenci yakınlarından herhangi bir tepki olmadığını da dile getiren İndirik, "Herkes iyi karşıladı. Soru sordular, o da cevap verdi. Üzgün olduğunu söyledi. İnşallah gerçekten üzgündür." diye konuştu. İndirik, birlikte toplantıya katılan Emine Erdoğan'ın kendilerine herhangi bir şey söylemediğini, ölen madencilerin aile ve yakınlarıyla sohbet etmediğini ve konuşmadığını bildirdi.

Torunları ve eşini kaybeden kızının kimsesiz olduğunu dile getiren Kumru Akçıl da tek dileğinin suçluların cezasını bulması olduğunu söyledi: "Kızımın hiç kimsesi yok. Bir oğlum var, onu da Balıkesir'de bıraktım ve kızımın yanına geldim. Gelinimi de orada bıraktım geldim. Oğlum bir yere giderse gelinim yalnız kalır diye hep onu düşünüyorum. Suçlular cezasını bulsun, onu istiyorum Allah'tan." CİHAN

Yorumlar