Madencilerin yakınları umutlarını kaybediyor

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının boyutu her geçen saat artıyor. Maden kazasında yakınları bulunanların Soma Devlet Hastanesi bahçesindeki bekleyişinde umutlar tükeniyor. Hastane bahçesinde bekleyen vatandaşlar, kazanın...

Google Haberlere Abone ol
Madencilerin yakınları umutlarını kaybediyor

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının boyutu her geçen saat artıyor. Maden kazasında yakınları bulunanların Soma Devlet Hastanesi bahçesindeki bekleyişinde umutlar tükeniyor. Hastane bahçesinde bekleyen vatandaşlar, kazanın yaşandığı dün saat 15'den bu yana yakınlarından haber alamıyor.

    Soma Devlet Hastanesi, dünden bu yana tarihinin en kalabalık günlerini yaşıyor. Kaza sonrası yakınlarından haber alabilmek için hastaneye akın eden yüzlerce kişi hastane bahçesinde sabahladı. Kazanın yaşandığı maden ocağında çalışan Nihat Özkan, kaza yaşanmadan bir önceki vardiyada çalıştı. Faciadan bir vardiya farkıyla kurtulan Nihat Özkan, şunları söyledi: “Biz vardiya 1’de çıktık madenden. Olay vardiya 2’de oldu. Saat 8’e 10 kala çıktık. Kaza 15 sıralarında oldu. Arkadaşlarımızdan haber yok. İnşallah sağ salim çıkarılırlar. Ben 12 senedir çalışıyorum burada böyle bir olay daha önce olmamıştı. 3 vardiya çalışıyoruz madende. Haber alamıyoruz.”

    Kazanın yaşandığı madende 23 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Aydın Karabay, madende yaşanan kazada akrabaları bulunduğunu ve onlardan haber alamadıklarını söyledi. Madeni devlet işletirken çalıştığını ve emekli olduğunu aktaran Karabay, “Trafolar biz çalışırken de vardı. Şarteller atardı. Trafoda nasıl bir şey oldu bilemiyoruz. Sigorta attığı iddiası bana pek inandırıcı gelmiyor. Metan gazı patlamıştır, grizu patlamıştır. Trafodan o kadar zaiyat olmaması lazım. Aynı ocakta 23 yıl çalıştım böyle bir olay yaşanmadı. O zaman ocağı devlet işletiyordu. Biz de hastanede yakınlarımızdan haber almaya çalışıyoruz. Maden 2008’de özelleştirilmişti.” dedi.

    Kazanın yaşandığı maden ocağında çalışan Ergün Akyüz’ün ağabeyi Hüseyin Akyüz, kardeşinden 21 saattir haber alamadıklarını ifade etti. Hüseyin Akyüz, “Kardeşimin ne ölüsünden ne dirisinden haber alamıyoruz. Sadece bekliyoruz. Dün olay yaşandığından bu yana bekliyoruz. Kardeşim 10 yıldır burada çalışıyor. Bize herhangi bir bilgi verilmedi. Yaralıların içinde de imsi söylenmedi. Bekliyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar