Madencilerin ölümü sürpriz evlilik teklifini erteletti

Trakya Üniversitesi (T.Ü)’nde okuyan Erdem Emir, mezuniyet gününde kız arkadaşına yapmayı planladığı sürpriz evlilik teklifini, Soma’daki maden faciası nedeniyle ertelediğini ifade etti. Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan...

Google Haberlere Abone ol
Madencilerin ölümü sürpriz evlilik teklifini erteletti

Trakya Üniversitesi (T.Ü)’nde okuyan Erdem Emir, mezuniyet gününde kız arkadaşına yapmayı planladığı sürpriz evlilik teklifini, Soma’daki maden faciası nedeniyle ertelediğini ifade etti.

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 300’ü geçti. Yaşanan facia şehit madenci ailelerinin yanı sıra tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Mateme bürünen yurtta birçok kutlama programı iptal edildi. Madencilerin acısı Trakya Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreninde de hissedildi.

Kırkpınar Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu’nu mezun öğrenciler için tören düzenlendi. Törene; T.Ü Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, yüzlerce öğrenci katıldı. Çocuklarını mutlu gününde yalnız bırakmak istemeyen aileler ise kapalı spor salonunun tribünlerini doldurdu.

Yüksekokulun Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nü bitiren Erdem Emir (23) ise kız arkadaşı Çiçek Mehlika Zorluer (20)’e yüzlerce kişi önünde evlilik teklifinde bulunacaktı. Ancak Soma’da yaşanan faciada yüzlerce madencinin hayatını kaybetmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşayan genç üniversiteli, onların acısına ortak olmak için sürpriz evlilik teklifini iptal ettirdi. Erdem Emir, yüzlerce kişi önünde yapmayı planladığı teklifi sınıf arkadaşları arasında dar bir ortamda yaptı. Emir, yaptığı açıklamada, mezuniyet töreninde kız arkadaşına evlilik teklif etmeyi planladığını ancak Soma faciasından dolayı planını iptal ettiğini söyledi.

Teklifini sadece bir şekilde yaptığını anlatan Emir, hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine başsağlığı diledi. Madencilerin mekânının Cennet olmasını temenni eden Emir, ailelerinin acısını paylaştığını dile getirdi. İstanbul’da bir üniversitede öğrenci olan Çiçek Mehlika Zorluer de böyle bir plandan haberinin olmadığını, uzun süren beraberliklerinde böyle bir teklifin güzel olacağını anlattı. Soma’da meydana gelen olay nedeniyle büyük acıların yaşandığına dikkat çeken Zorluer, böylesi bir evlilik teklifinin de kendisi için sürpriz olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar