Madenci, bankaya 3 aylık öteleme için başvurdu, bin liralık faizle karşılaştı

Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren bir devlet bankasının, maden faciası nedeniyle 3 aylık öteleme için müşterisine bin liraya yakın faiz çıkardığı ileri sürüldü. Söz konusu bankanın Soma şubesinden 2013 yılının Şubat ayında...

Google Haberlere Abone ol
Madenci, bankaya 3 aylık öteleme için başvurdu, bin liralık faizle karşılaştı

Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren bir devlet bankasının, maden faciası nedeniyle 3 aylık öteleme için müşterisine bin liraya yakın faiz çıkardığı ileri sürüldü.

Söz konusu bankanın Soma şubesinden 2013 yılının Şubat ayında bireysel kredi kullanan Sezgin Işık, Soma faciası nedeniyle banka tarafından kendilerine sunulan öteleme fırsatından yararlanmak için bankaya dilekçeyle başvuruda bulundu. Dilekçesi kabul edilen Işık, bankadan aldığı ödeme tablosunu görünce şaşkına döndü. Temmuz, ağustos, eylül dönemi için öteleme yaptırmak için bankaya dilekçeyle başvurduklarını söyleyen Sezgin Işık'ın oğlu Halil Işık, "Soma faciası nedeniyle bankaların böyle bir öteleme yaptığını duyduk. Biz de bankanın Soma şubesinden kullandığımız kredi için öteleme talebinde bulunduk. Talepte bulunurken bize en fazla 100-200 liralık faiz olabileceği söylendi. Bankadan ödeme tablosunu talep edince şaşkına döndük. En son haziran taksidini 728 Lira olarak ödedik. Ödeme tablosunda ötelemenin bittiği tarih olan ekim ayındaki taksidimiz bin 718 TL olmuş. Bir bankanın bu kadar faiz alması doğru mudur? Bir de bu banka devlete ait bir banka. Zaten normal tutardaki kredilerini ödeyemeyen vatandaşlar bu tutarı nasıl ödesin?" dedi.

Faiz tutarını gördükten sonra bankaya giderek iptal ettirmek istediğini söyleyen Işık, banka yetkililerinin iptal edilmediğini söylediğini iddia etti. Banka şubesine 300'e yakın kişinin öteleme için başvurduğu öğrenildi.

'HER ŞEY NORMAL'

Söz konusu banka yetkilileri ise iddialara ilişkin, her şeyin bankacılık prosedürleri çerçevesinde yapıldığını kaydetti. Ötelemelerin iptalini isteyenlerin dilekçelerinin toplandığı ve genel merkeze yollanacağı bildirildi.

CİHAN

Yorumlar