Madenci baba, liseye giden kızının doğum gününde ölmüş

Zonguldak’taki ruhsatsız kömür ocağında meydana gelen göçükte ölen 3 çocuk babası Mehmet Aygün’ün Çaycuma ilçesi Şeyhoğlu köyündeki evinde dram yaşanıyor. Madenci baba, Zonguldak İmam-Hatip Lisesi’nde eğitim gören kızının...

Google Haberlere Abone ol
Madenci baba, liseye giden kızının doğum gününde ölmüş

Zonguldak’taki ruhsatsız kömür ocağında meydana gelen göçükte ölen 3 çocuk babası Mehmet Aygün’ün Çaycuma ilçesi Şeyhoğlu köyündeki evinde dram yaşanıyor. Madenci baba, Zonguldak İmam-Hatip Lisesi’nde eğitim gören kızının doğum gününde vefat etmiş.

Soma faciasının ertesi günü Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Gelik beldesinde ruhsatsız kömür ocağında hayatını kaybeden Mehmet Aygün’ün kızı Elif Aygün (18), doğum gününde kaybettiği babasının yasını tutuyor. Bolu’da özel maden ocağından emekli olduktan sonra lise öğrencisi iki kızının eğitim masraflarını karşılamak için 2 yıldır kaçak ocakta çalışan madenci Aygün’ün ailesi, ocak sahibi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Kaçak ocak sahiplerinin Mehmet Aygün’ü suçlu olarak gösterilmek istendiğini ifade eden aile, yetkililere öğle saatlerinde haber verilen olayı kendilerinin de televizyondan öğrendiklerini iddia etti.

"TEK ARZUSU KIZLARINI OKUTMAKTI"

Mehmet Aygün’ün eşi Bayhan Aygün (42), emekli olduktan sonra 2 yıldır Gelik’te kaçak maden ocağında çalışan eşinin tek isteğinin çocuklarını okutmak olduğunu belirterek, “Kızlarının mezuniyetini göremedi” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Aygün, “Eşimin nasıl öldüğünü öğrenmek istiyorum. Hakkımızı arayacağım. Bizim dünyamız karardı. Eşim kızlarına çok düşkündü. Evinden ayrı vakit geçirmek istemeyen bir babaydı.” dedi.

"KIZININ DOĞUM GÜNÜNDE ÖLMÜŞ"

Aygün’ün, Zonguldak İmam Hatip Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi 18 yaşındaki kızı Elif Aygün, babasını doğum gününde kaybettiğini ifade ederek, “Ben Manisa Soma’daki kazayı televizyonlarda izledikten sonra bir daha babamın ocakta çalışmasını istemiyorum diye içimden geçirdim. Meğer o saatlerde benim babam da ölüyormuş, üstüne taşlar düşüyor, acı çekiyormuş. Ben babama gitme diyemedim. Ekmek parası için. Benim babam sırtında kömür taşıyordu. Benim babam doğum günümde öldü. Dershaneye gidiyordum, öğretmenlerim aradı okula çağırdılar. Ben de doğum günümü kutlayacaklar diye düşündüm. Okula bir gittim her yer kalabalık, bana sadece baban kurtulacak dediler.” şeklinde konuştu. Aygün’ün diğer kızı Zonguldak İmam Hatip Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi Gülşah Aygün (16) ise babasının ölüm haberiyle yıkıldığını dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar