Maden ve enerji işçileri oturma eylemi yaptı

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçiler için Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Yatağan Termik Santralinde çalışan enerji ve maden işçileri oturma eylemi yaptı.Sınırsızlık Meydanı'nda işçiler, burada...

Google Haberlere Abone ol
Maden ve enerji işçileri oturma eylemi yaptı

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçiler için Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Yatağan Termik Santralinde çalışan enerji ve maden işçileri oturma eylemi yaptı.

Sınırsızlık Meydanı'nda işçiler, burada baretlerini ve iş kıyafetlerini giyerek, ellerinde "Soma'nın hesabını soruyoruz" yazılı dövizlerle oturma eylemi yaptı. İşçilerden biri de Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçileri temsilen yerde yattı.

Maden İş Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ergenç grup adına yaptığı açıklamada, 5 günden bu yana kazanın nedeninin hala belirsiz olduğunu söyledi. Acılarının büyük olduğunu belirten Ergenç, "Kazanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen henüz kazanın neden kaynaklandığını, ne kadar işçi arkadaşımızın şehit düştüğü hâlâ belirlenememiştir. Yüreğimiz yanıyor, acımız ve öfkemiz büyük. Dünyaları verseniz bu acıları hafifletebilir misiniz? Her şey para demek değildir. Siyasi iktidar ısrarla bu işin fıtratında var iş kazası diye bir şey var diyerek bu cinayetlerin üzerini örtemez." dedi.

Açıklamanın ardından işçiler oturma eylemine devam etti. CİHAN

Yorumlar