Maden şehitlerinin çocuklarına atlarla psikolojik destek

Türkiye Jokey Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarını Pony cinsi ata bindirerek eğlendirdi. Dört Pony cinsi at ile Soma'ya gelen Türkiye Jokey Kulübü yetkilileri, burada üç...

Google Haberlere Abone ol
Maden şehitlerinin çocuklarına atlarla psikolojik destek

Türkiye Jokey Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarını Pony cinsi ata bindirerek eğlendirdi. Dört Pony cinsi at ile Soma'ya gelen Türkiye Jokey Kulübü yetkilileri, burada üç gün boyunca maden şehidi çocukları, madende çalışan işçilerin çocukları ve Somalı çocukları ata bindirecek.

Türkiye Jokey Kulübü tarafından, Soma Vali Muzaffer Ecemiş Spor Salonu önünde oluşturulan alanda ata bindirilen çocuklar, ilk defa ata binmenin heyecanını yaşadı. At binenler arasında maden ocağı faciasında hayatını kaybeden Celal Sevinç'in kızları Döne Serpil (13) ve Serpil Sevinç de (11) vardı.

Ata bindiği için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Serpil Sevinç, daha önce hiç ata binmediğini söyledi. Biraz korktuğunu ifade eden Serpil, "Tekrar ata binmek isterim." dedi.

Serpil'in ablası Döne Sevinç de ata binmenin çok güzel bir şey olduğunu söyledi. Ata ilk binerken korktuğunu belirten Döne, "Ama daha sonra alıştım. Daha önce hiç binmedim. Heyecanlandım ama gerçekten ata binmek çok güzel." diye konuştu.

Türkiye geneli başlattıkları bu etkinliğe ilk olarak Soma'dan başladıklarını belirten Türkiye Jokey Kulübü, Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı Aylin Sevim, "Burası açıkçası Türkiye'nin kalbinin attığı, maalesef çok kötü günler geçiren ve halen de geçirmekte olan, elim bir kazanın gerçekleştiği, Türkiye'nin yüreğinin kanadığı bir yer. Bizler de atın tedavi edici özelliğini bildiğimiz için buradaki çocukların psikolojik destek vermek, onların acılarını dindirebilmek adına atlarımızı buraya getirdik. Atlarla temas etmelerini istedik. Çocukları atlara bindirerek bir nebze olsun acılarını dindirmek istedik. İnşallah bu etkiliğimiz ile maden şehidi çocuklarına psikolojik destek sağlamış oluruz." şeklinde konuştu. Sevim, Soma'dan sonra diğer şehirlerde bu etkinliğe devam edeceklerini bildirdi. CİHAN

Yorumlar