Maden şehitlerinin aileleri Ramazan'a buruk girdi

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olanların geride kalan ailelerinin acıları devam ediyor. Vefat eden işçilerden 38 yaşındaki Ali Yüksel’in Soma'da oturan gözü yaşlı eşi Ergül, ikiz çocukları Furkan ve Betül ile annesi...

Google Haberlere Abone ol
Maden şehitlerinin aileleri Ramazan'a buruk girdi

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olanların geride kalan ailelerinin acıları devam ediyor. Vefat eden işçilerden 38 yaşındaki Ali Yüksel’in Soma'da oturan gözü yaşlı eşi Ergül, ikiz çocukları Furkan ve Betül ile annesi Fatma Yüksel, bu sene Ramazan ayına buruk girdi. Geçen yıl Ramazan'da teravih namazlarına babasıyla birlikte giden Furkan, bu sene Ramazan'ın ilk teravih namazına mahallelerindeki Kayber Camii'ne babaannesi Fatma Yüksel ile birlikte gitti. Yüksel'in kızı Betül ise teravih namazına annesi Ergül Yüksel ile beraber gitti.

Maden şehidi Ali Yüksel'in gözü yaşlı eşi Ergül Yüksel, eşini kaybettikleri için bu sene her şeylerinin buruk geçtiğini söyledi. Çocuklarının karne töreninin buruk geçtiğini, çocukların karnelerini babasının mezarına bıraktığını dile getiren şehidin eşi Ergül Yüksel, "Babalar gününde eşimi mezarında ziyaret ettik. Ramazan ayı öyle olacak, bayramımız yine aynı olacak. Bu ve bundan sonraki senelerde eşimin yokluğu nedeniyle hep bir burukluk olacak." dedi.

"ÇOCUKLARIM GECE KALKTIĞI ZAMAN, 'BABAMIN KOKUSUNU ÖZLEDİM' DİYOR"

Eşinin dinine çok bağlı birisi olduğunu belirten Ergül Yüksel, "Namazlarını hiç kaçırmazdı. Orucunu kaçırdığı zaman iş yerinde o kadar çok zorlanırdı ki, orucunu tutmadığı zaman 'oruçlu olmadığım zaman huzursuz oluyorum' derdi. Onunla birlikte teravihe giderdik, onunla birlikte iftar yapardık. Şu anda hayatımızın her noktasında bir burukluk var. Bunu silemeyiz, atamayız. Çocuklarım bile gece kaldıkları zaman 'anne ben babamın kokusunu özledim' diyor. Ramazanı böyle geçireceğiz. Bayramımız bayram olmayacak. Rabbim Ramazan'ı layıkıyla geçirmemizi nasip etsin. Ama bundan sonra her şey istediğimiz gibi olmayacak. Bir tarafımız hep eksik olacak. Bayram gelecek artık elini öpecek bir babamız olmayacak." diye konuştu.

Şehit Ali Yüksel'in annesi Fatma Yüksel de şunları söyledi. "Beş vakit namazımızı kılabiliyoruz. Teravih namazına gidiyoruz, Allah kabul etsin. Okuyabilirsek hatmimizi yapacağız. Hatme başlamıştım, eşim öldü, ardından oğlum da öldü, yarım kalmıştı. Yarıda kaldı. Onları bitirebilirsem, bitireceğim. Bitirirsem ne mutlu bize. Bu sene Ramazan çok buruk geçecek. Benim vefat eden oğlum başkaydı. Hep koşa koşa camiye giderdi. Gece geldi mi, kılamadığı namazlarının kazalarını kılardı. Elinden geldiği kadar Allah yolunda çok koşardı. İnşallah mekanı da Cennet olur. Bize Allah nasip eder de orucumuzu tutarsak ne mutlu."

Ali Yüksel'in oğlu Furkan Yüksel de geçen sene Ramazan'da teravih namazına babasıyla birlikte gittiği, bu sene ise babasıyla gidemeyeceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar