Maden şehitlerinden 10’u Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde toprağa verildi

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 10 madenci, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde düzenlenen cenaze törenleri ile toprağa verildi. Dursunbey’in Çamharmanı köyünde Arif Demir, Feridun Çelik, İsmail...

Google Haberlere Abone ol
Maden şehitlerinden 10’u Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde toprağa verildi

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 10 madenci, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde düzenlenen cenaze törenleri ile toprağa verildi.

Dursunbey’in Çamharmanı köyünde Arif Demir, Feridun Çelik, İsmail Kutlu, Niyazi Kurban, belediyeye ait cenaze araçlarıyla köye getirildi. Köy camiine alınan cenazeler ailelerine gösterildi. Cenazeleri gören bir çok aile yakını sinir krizleri geçirdi. Maden şehitlerinin yakınlarına sağlık ekipleri zaman zaman müdahale etti. Daha sonra Çamharmanı köy meydanında öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenazeler daha sonra toplu bir şekilde köy mezarlığına omuzlar üzerinde taşındı. Maden şehitleri yan yana hazırlanan 4 mezara defnedilerek ebedi yolculuğa uğurlandı.

Soma maden faciasında hayatını kaybeden Arif Demir, 1985 yılında Dursunbey’de doğdu. 5 yıldan bu yana aynı madende işçi olarak çalıştığı öğrenilen Demir, evli ve bir çocuk babasıydı. Aynı kazada hayatını yitiren Feridun Çelik ise 3 yıldan bu yana aynı madende işçi olarak çalışmaktaydı. Çelik, 1987 doğumlu ve 6 aylık evli idi. Arkadaşları ile aynı kaderi paylaşan İsmail Kutlu ise 1988 doğumlu idi. Kutlu, iki yıllık evli idi. Niyazi Kurban ise 1988 Dursunbey doğumlu idi. Kurban, evli ve bir çocuk babasıydı.

Ayrıca, Dursunbey Merkez’de Metin Burmalı, İbrahim Kutbay, Yassıören köyünde Abdullah İnal, Alagüney köyünde Ali Şahin, Mehmet Çelik, Demirciler köyünde Sayit Karaca, düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

CİHAN

Yorumlar