Maden şehidine kızlarından mektup: Bu bayram yoksun babam kim gezdirecek bizi?

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden Celal Sevinç’in (36) iki küçük kızı, babasız geçirecekleri bayram arifesinde, mezarlık ziyaretinde yazdıkları duygu dolu mektubu mezarın üstüne bıraktı. "Bu bayram...

Google Haberlere Abone ol
Maden şehidine kızlarından mektup: Bu bayram yoksun babam kim gezdirecek bizi?

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden Celal Sevinç’in (36) iki küçük kızı, babasız geçirecekleri bayram arifesinde, mezarlık ziyaretinde yazdıkları duygu dolu mektubu mezarın üstüne bıraktı. "Bu bayram yoksun babam kim gezdirecek bizi" denilen mektuptaki ifadeler yürek burktu.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde yaşanan maden kazası sonrası hayatını kaybeden 301 işçiden 39’nun defnedildiği Soma’daki Maden Şehitliği, Ramazan Bayramı arifesinde ziyaretçi akınına uğradı. Faciada hayatını kaybeden Celal Sevinç’in eşi Havva Sevinç, kızları Döne, Serpil ve oğlu Salih Efe Sevinç, mezarlığa gelerek dua okudu. Ziyaret sırasında 13 yaşındaki Döne ve 11 yaşındaki Serpil, babaları için evde yazdıkları duygu dolu mektubu, mezarlığa bıraktı.

Celal Sevinç'in eşi Havva Sevinç, "Bizim için bayram, bayram değil, söyleyecek bir şey bulamıyorum." diyerek duygularını dile getirdi. Okuyanları gözyaşına boğan mektubu yazan küçük kızlar, mezarlık başından bir an olsun ayrılmadı. Kötü bir bayram geçireceklerini dile getiren Döne Sevinç, "Herkesin babası var, bizim yok." diyerek gözyaşlarına boğuldu. Serpil Sevinç de "Bayram bizim bayramımız değil. Çünkü babam yok. Bizim için bayram kötü geçecek." dedi.

Sevinç'in kızlarının mezarı başına koyduğu mektupta şunlar yazıyor: "Selamun aleyküm babacığım. Aleyküm selam babacığım. Sensiz geçen ilk bayramımız. Ellerini öpemiyoruz babam. Ama kabrindeyiz şu an. Mekanın cennet olsun. Kabrin nur olsun babam. Arife günü şehitliğine gittik babam. Baş ucuna oturduk üç kardeş. Boynumuz buruk kaldı. Her bayram yanımızdaydın. Bu bayram yoksun babam. Olsaydın bayram namazına giderdin. Annem kahvaltı hazırlardı. Biz de kardeşlerimle bayramlıklarımızı giyerdik. Namazdan geldiğinden hep birlikte kahvaltımızı yapardık. Babam sen bizi akrabalarımıza götürürdün, gezdirirdin babam. Bu bayram yoksun babam kim gezdirecek bu bayram bizi. Yoksun babam yine yoksun bizler yalnız kaldık babam. Babam seninle hayallerimiz nerde kaldı babam. Babam yoksun yanımızda yine yoksun babam yoksun. Havva Sevinç, Döne, Serpil ve Salih Efe Sevinç." CİHAN

Yorumlar