Maden ocağının iki hava kapısı duvar örülerek kapatılıyor

Soma'da 301 kişinin ölümüne sebep olan maden ocağında yeniden yangın çıkmaması için iki ana hava kapıları duvar örülerek kapatılıyor. Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden ocağında incelemeler...

Google Haberlere Abone ol
Maden ocağının iki hava kapısı duvar örülerek kapatılıyor

Soma'da 301 kişinin ölümüne sebep olan maden ocağında yeniden yangın çıkmaması için iki ana hava kapıları duvar örülerek kapatılıyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden ocağında incelemeler devam ediyor. Maden ocağının iki ana hava tahliye kapısı ise duvar örülerek kapatılıyor. Firma yetkilileri, madendeki yangının sebebini kömür kızışması olarak açıklamıştı. Yeni bir facia yaşanmaması için ocağın iki ana hava tahliye kapısı kapatılıyor. Bu yöntemle içeride oluşabilecek yangının önüne geçilmiş olacak.

Öte yandan giriş çıkışa kapatılan maden ocağını görmek için de çok sayıda vatandaş bölgeye geliyor. Özellikle yakınlarını kaybedenler, maden ocağının üst tarafındaki yola araçlarını park ederek facianın yaşandığı alanı izliyor. İlk gün gelemediklerini belirten vatandaşlar, maden ocağını görmek istediklerini söylüyor.

CİHAN

Yorumlar