Maden ocağındaki ölü sayısı 284'e yükseldi

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı felaketinde ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın 283 işçinin öldüğünü açıklamasının ardından, bir işçinin cansız bedeni daha çıkartıldı. Enerji...

Google Haberlere Abone ol
Maden ocağındaki ölü sayısı 284'e yükseldi

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı felaketinde ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın 283 işçinin öldüğünü açıklamasının ardından, bir işçinin cansız bedeni daha çıkartıldı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, maden ocağında düzenlediği basın toplantısında son durum hakkında bilgi verdi. Ocakta yangının tamamen söndürülemediğini; ancak önemli miktarda kontrol altına alındığını dile getirdi.

"BU GECE ÖNEMLİ"

Ocaktan çıkartılan ölü sayınısın 283'e yükseldiğini belirten Bakan Yıldız, şunları ifade etti: "Bundan sonra bir miktar daha devam eder diye öngörüyoruz. Maden ocağındaki çalışmalar bunu gösteriyor. Maden ocağının içinin normalleşmesi ile alakalı bu gecenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu geceki çalışmaların, özellikle kurtarma ekiplerindeki vardiya ile beraber önemli olacağını düşünüyoruz."

"6 İŞÇİNİN AİLESİ MÜRACAAT ETMEDİ, BEKLİYORUZ"

Çıkartılan işçilerden 6'sının ailelerine teslim edilemediğini vurgulayan Yıldız, "Ailelerinin müracaatını bekliyoruz. Kimlik tanıma ile ilgili burada AFAD merkezinin yanına bir birim kuruyoruz. Orada kimlik tanıma işlemi yapılacak. Ailelerden yakınlarını kaybedenlerin buraya müracaat etmelerinde büyük fayda var. Televizyonlarda ben arıyorum diyenlerin bize müracaat etmediklerini gördük. Sabaha kadar da aynı şekilde işçi kardeşlerimizin cenazesi yakınlarına teslim edilecektir." diye konuştu.

"ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Maden kazasında kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarının altını çizen Yıldız, adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını kaydetti. Yıldız, "Burada her zaman söylüyoruz, herhangi bir kusur varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. İdari olarak da, adli olarak da soruşturma başlamıştır. Teftiş kurulları görevlerinin başındadır. Bütün vatandaşlarımızın müsterih olmasını buradan istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.

"BU AKŞAM CİDDİ BİR HAREKETLENME VAR"

Madende panellerden birine daha ulaşıldığını ve işçilerin çıkartılması çalışmasına başlandığını anlatan Yıldız, "282 işçimiz vardı, bir işçi daha çıkartıldı. Bu akşam ciddi bir hareketlenme var. Kurtarma ekipleri yoğun şekilde çalışıyor. Sayıyı hep beraber görmüş olacağız. Şu ana kadar AFAD merkezimizde, diğer bütün kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalar ciddi bir şekilde elden geçiyor. Verdiğimiz rakamların tamamı teyit edilmiş rakamlardır. Teyit edilmemiş rakamları vermek istemiyoruz. En son kontrollerimizi yaparız ve sayımızı o şekilde açıklarız." dedi.

Bakan Yıldız'ın açıklamasının ardından toprak altından bir işçi daha çıkartıldı. Böylece madenden çıkan ölü sayısı 284'e yükseldi. CİHAN

Yorumlar