Maden işçileri, AK Parti binasına yürüdü

Manisa'nın Soma ilçesinde maden işçileri, AK Parti Soma İlçe Başkanlığı binasına yürüdü. Maden işçileri, yürüyüş sırasında 'Uzun adam yalan söylüyor' diye slogan attı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi öncülüğünde,...

Google Haberlere Abone ol
Maden işçileri, AK Parti binasına yürüdü

Manisa'nın Soma ilçesinde maden işçileri, AK Parti Soma İlçe Başkanlığı binasına yürüdü. Maden işçileri, yürüyüş sırasında 'Uzun adam yalan söylüyor' diye slogan attı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi öncülüğünde, sendika şubesi önünde toplanan yaklaşık 500 maden işçisi, sloganlar atarak ve alkış yaparak parti binasına kadar yürüdü. Polis tarafından geniş güvenlik önlemi alanın yürüyüş sırasında, maden işçileri 'İşçiye verilen sözler tutulsun', 'Uzun adam yalan söylüyor', 'Yalancı Başbakan istemiyoruz', 'Madenler halkındır, halkın kalacaktır' diye slogan attı. Yürüyüş eylemi gerçekleştiren işçiler, AK Parti ilçe binasına yaklaşık 30 metre kala polis tarafından durduruldu ve geçmelerine izin verilmedi.

Burada basın açıklamasını okuyan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Ali Gökmen, Soma'nın üzerine çöken kara bulutların bir an önce dağılması için, vahşi taşeron sistemine dur demek için, Türkiye'deki maden ocaklarının devlet eliyle işletilmesi için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu ülkeyi yöneten ve yönettiğini sananlara seslenen Gökmen, "Bu ülkede yağmanın, talanın önünü açıp işçiye köle düzenini reva görenler. Soma için, özel sektör işçilerimizin tek kurtuluşu olan kamulaştırma için 22 Haziran Pazar günü yapacağımız mitinge, işçi arkadaşlarımızı arayıp bu mitinge katılmayın diye tehdit edenler. Biliyoruz ki korkuyorsunuz, biliyoruz ki oluşturduğunuz kan gölünde boğulacağınızı da biliyorsunuz. Evet korsun." diye konuştu.

İktidar partisi milletvekillerine seslenen Gökmen, "Biz özelleştirmeye hayır demek için buradayız. Kamulaştırma için buradayız. İş cinayetleri bitsin diye buradayız. Çocuklar babasız kalmasın diye buradayız. Hani siz fıtrat diyordunuz ama biz şunu çok iyi biliyoruz. 1984 yılında üretime başlayan ve 2006'da rödövansla devredilen Eynez Maden Ocağı'nda bu süre içinde yalnızca bir arkadaşımız ölmüştür. İşte bu ocakların devlet eliyle ve güvenlik içinde işletilmesinin sonucudur. Sığındınız fıtratın değil. Sendikayı hedef gösterenlere sesleniyoruz. Bir daha haykırıyoruz. Soma'da barış tesis etmenin yolu, Soma'da yaraların sarılmasının tek yolu, üreten Soma'nın hak ettiği gülen yüzlü insanlar var edebilmenin tek yolu kamulaştırmadır. Bilin ki içinde kamulaştırmayı barındırmayan çözüm önerileri yalnızca ve yalnızca aldatmaktır." dedi.

Basın açıklamasının ardından, maden işçileri tekrar sloganlar atarak sendika binasına döndü. Kalabalık buradan olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar