Maden işçileri, 1 Mayıs’ı çocuklarıyla kutladı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Ankara Beypazarı ilçesinde Pak-Maden İş tarafından kutlandı. Törene Pak-Maden İş Genel Başkanı Vedat Öztürk ve çoğunluğu Adularya’da çalışan maden işçileri ile aileleri katıldı. Hanlarönü’nde...

Google Haberlere Abone ol
Maden işçileri, 1 Mayıs’ı çocuklarıyla kutladı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Ankara Beypazarı ilçesinde Pak-Maden İş tarafından kutlandı.

Törene Pak-Maden İş Genel Başkanı Vedat Öztürk ve çoğunluğu Adularya’da çalışan maden işçileri ile aileleri katıldı. Hanlarönü’nde toplanan maden işçileri, Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü, çelenk bıraktı. Pak-Maden İş Beypazarı işçi temsilcisi Nevzat Korkut kısa bir konuşma yaparak, “Çalışanların ortak ekonomik, sosyal, özlük, mesleki, sendikal hak ve çıkarlarını koruyup geliştirerek onlara daha onurlu ve daha saygın bir hayat düzeyi sağlamasını istiyoruz.” dedi.

Genel Başkan Öztürk ise “Bugün tüm dünyada dil, din, ırk, cins, renk, aile, mezhep ve siyasi kanaat farkı gözetmeksizin, kendi değerlerini, asli mesuliyetlerini, toplum ve iş alanındaki hayati görevlerini bilen, haklarını ulusal ve uluslararası kuruluşlarla birlikte hareket ederek hakkaniyetle arayan, çalışanın emeğine ve alın terine saygı günü olarak kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

“SİVİL BİR ANAYASA”

Öztürk, işsizliğin azaltılmasını ve düşük ücret politikasına son verilmesini isteyerek konuşmasını, şöyle sürdürdü: “Demokratik, özgürlükçü, katılımcı, sivil bir anayasanın hazırlanarak, toplumun tüm kesimlerinin herhangi bir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın kucaklamasını, toplumu kamplara ayrıştırmadan hizmet sunulmasını, insan odaklı ekonomik ve sosyal politikalar uygulanmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm kurumlarının ‘Hukuk Devleti’ anlayışıyla hareket etmesini, basın düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki kısıtlamaların kaldırılmasını istiyoruz. Bu vesile ile emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs’ı, tüm çalışanların emek ve dayanışma günü olarak kutluyoruz .”

Konuşmalar sonrasında emekçiler, aileleriyle birlikte eğlenmek üzere kendilerine tahsis edilen alana geçti. CİHAN

Yorumlar