Maden faciası davasının görülüceği duruşma için kültür merkezi kiralandı

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Kömürleri A.Ş.'ye ait Eynez maden ocağındaki faciada şehit olan 301 kişinin soruşturmasını yürüten Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, duruşma için Akhisar Belediye Kültür Merkezi'ni kiraladı. Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Maden faciası davasının görülüceği duruşma için kültür merkezi kiralandı

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Kömürleri A.Ş.'ye ait Eynez maden ocağındaki faciada şehit olan 301 kişinin soruşturmasını yürüten Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, duruşma için Akhisar Belediye Kültür Merkezi'ni kiraladı. Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan yardımcıları Ömer İşçi ve Ali Velestin ile başsavcının katıldığı protokol töreni, encümen salonunda yapıldı. Meclis kararı gereği Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nin 4 bin lira karşılığında bir yıllığına Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na kiralama protokolü imzalandı. Bir yılın sonunda dava uzarsa ek protokol düzenlenecek.

Başkan Hızlı, yaptığı açıklamada, "13 Mayıs 2014 Salı günü Soma’da çok üzücü bir kaza meydana gelmişti. Bu kazada 301 madencimiz şehit olmuştu. Bu kazaya bağlı olarak gelişen olaylardan sonra davalarla ilgili Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımız görevlendirilmişti. Başsavcımızın da bizlere yapmış olduğu talep üzerine buradaki duruşma alanı ile ilgili kültür Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonumuz'un tahsisi talep edildi. Haziran ayında yapmış olduğumuz meclis toplantısında burası için karar alındı, dolayısıyla bizler de bu kararın protokolünü imzalayacağız. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, geride kalanlara bu vesileyle sabırlar diliyorum. İnşallah bir daha böyle elim bir kaza ile ülkemiz karşı kaşıya gelmez. Dava, Türkiye ve dünyadada belki önemli bir yer teşkil edecek, dolayısıyla Akhisar olarak bunu en iyi şekilde karşılamamız gerekiyor. Bizler her zaman başsavcılığımızın yanlarında olacağız, bu vesileyle inşallah en iyi şekilde yöneteceğimize inanıyorum." dedi.

Soruşturmanın en kısa sürede tamamlanmasını ümit ettiğini belirten Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, dava soruşturması aşamasına geçildiğini söyledi. Şahiner, "Soruşturma yapılabilmesi için adliyemizin fiziki imkanlarının yeterli olmaması sebebiyle belediye başkanlığımıza ait Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nin duruşma salonu olarak kiralanması, burasının tahsisi hususunda Sayın belediye başkanımızın, belediye meclis üyelerimizin ve yetkili birimlerin takdiri ve yardımları ile gerekli protokol hazırlandı. Ben bu vesile ile değerli belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerine ve diğer yetkililere, bizlere sağlamış oldukları kolaylıklar nedeniyle teşekkür ediyorum. Yaşanan elim maden kazasında vefat eden madencilere Allah’tan rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum. İnşallah kovuşturmanın da en kısa sürede tamamlanacağını ümit ediyorum." diye konuştu.

Kovuşturmada önemli kısımların aşıldığına dikkat çeken Başsavcı Şahiner, “Bugün protokolü imzaladık. Bugünden itibaren gerekli çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacağız. En kısa sürede inşallah örnek bir duruşma salonu tadilatını gerçekleştireceğiz. Bu konuda gerekli hazırlıkları yaptık. Sayın belediye başkanımızın ve diğer yetkililerin bizlere vermiş oldukları protokol çerçevesindeki izin doğrultusunda gereken tüm işlemler, inşallah en kısa sürede tamamlanacaktır. Kovuşturmanın şu anda net bir tarihi belli değil ancak şunu net bir şekilde söyleyebiliriz, soruşturmada çok önemli kısımlar aşıldı. Soruşturma artık ilerlemiş durumda ve en kısa sürede dava aşamasına geçilecektir.” dedi.

Soruşturmanın aralıksız sürdürülüp sürdürülmeyeceği sorusuna cevap veren Şahiner, "Şimdi kovuşturmanın sevki, tamamen ağır ceza mahkemesi başkanlığına ve heyetine aittir. Dolayısıyla onların takdirinde olan bir konudur. Onun için bu konuda bizim bir şey diyebilmemiz mümkün değildir ama inşallah temennimiz, beklentimiz en kısa sürede ve en hızlı şekilde kamuoyunun beklentisi doğrultusunda kovuşturmanın tam olarak bitirileceği yönündedir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar