Maddi imkansızlıklardan dolayı kanser tedavisi yarım kalacak

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan Cengiz ailesinin dramı yürekleri burkuyor. Orhangazi Mahallesi Hacı Mustafa Caddesi'nde derme çatma bir evde yaşayan 3 çocuklu Cengiz ailesinde anne Sultan Cengiz, boğazından kanser tedavisi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Maddi imkansızlıklardan dolayı kanser tedavisi yarım kalacak

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan Cengiz ailesinin dramı yürekleri burkuyor. Orhangazi Mahallesi Hacı Mustafa Caddesi'nde derme çatma bir evde yaşayan 3 çocuklu Cengiz ailesinde anne Sultan Cengiz, boğazından kanser tedavisi görüyor. Baba Yaşar Cengiz, maddi durumun zayıflığından dolayı eşini Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürmekte bile zorlandıklarını anlattı.

Ailenin, 16 yaşındaki Pınar, 5 yaşındaki Arda ile 1,5 yaşındaki Gülcan isimli 3 çocuğu bulunuyor. 36 yaşındaki anne Sultan Cengiz, bir yıldır boğazından kanser tedavisi görüyor. Kanser, yemek borusu, soluk borusu ve ses tellerine yayılmış durumda. Tedavisi ise 1 yıldır sürüyor.

Eşi Yaşar Cengiz, 3 çocukla çok zor günler geçirdiklerini söylüyor. Yaşar Cengiz, eşinin tedavisi için sık sık Konya'da Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittiklerini ama maddi durumları iyi olmadığı için artık yol masrafını bile karşılayamadığını söylüyor. Eşinin kanserden kurtulma şansının yüksek olduğunu ancak maddi imkansızlıklardan dolayı tam anlamıyla tedavi ettiremediğini dile getiren Cengiz, eşine ancak şırınga ile mama yedirdiklerini, başka da bir şey yapamadıklarını ifade ediyor. Baba Cengiz, eşinin rahatsızlığından dolayı büyük kızı Pınar'ı da okuldan aldığını ve okutamadığını dile getirdi. Pınar Cengiz ise annesinin bir an önce iyileşmesini ve yeniden okula giderek okumak istediğini gözyaşlarıyla anlattı.
CİHAN

Yorumlar