Madde kullanımı artan Bursa’da çocuklar için ÇEMATEM geliyor

Bursa kamuoyunu meşgul eden madde bağımlısı çocuklarla ilgili açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu, “Özellikle çocuk grubunun tedavisinde sorun var. AMATEM’imiz var ama ÇEMATEM yoktu. Hizmete alacağımız Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları...

Google Haberlere Abone ol
Madde kullanımı artan Bursa’da çocuklar için ÇEMATEM geliyor

Bursa kamuoyunu meşgul eden madde bağımlısı çocuklarla ilgili açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu, “Özellikle çocuk grubunun tedavisinde sorun var. AMATEM’imiz var ama ÇEMATEM yoktu. Hizmete alacağımız Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde ÇEMATEM de olacak.” açıklamasında bulundu.

Bursa Görükle Mahallesi'nde bulunan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Vali Münir Karaloğlu, 31 Temmuzda Hasta kabulüne başlayacağının müjdesini verdi. Hastane inceleme gezisinde, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve yetkililer de hazır bulundu. Yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerine kurulan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesini gezen Karaloğlu, “Uzun bir süredir kent kamuoyunu işgal eden Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanemizde artık sona geldik. Bugün inşaatta incelemelerde bulunduk. İnşaatın içerisi artık temizlik aşamasına gelmiş.” dedi.

Büyükşehir Belediyesince çevrede peyzaj çalışmalarının yapıldığını anlatan Karaloğlu, malzeme alımlarının da sürdüğünü söyledi. Hedefin bayramdan sonraki ilk mesai günü olan 31 Temmuzda Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde hasta kabulüne başlamak olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, “Burada sadece Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi değil, aynı zamanda Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı bir semt polikliniği de olacak. Kentin batı yakasındaki vatandaşlarımız doğuya taşınmadan bu bölgede ayakta tedavilerini de bu hastanede almış olacak.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Bursa kamuoyunu meşgul eden madde bağımlısı çocuklar için de ÇEMATEM’in müstakil bir binada hizmet vereceğini belirten Vali Münir Karaloğlu, “Son dönemde Bursa, maalesef uyuşturucu madde kullanımı ile gündemde. Özellikle çocuk grubunun tedavisinde hem Bursa’da, hem Türkiye’de sorun var. AMATEM’imiz var ama ÇEMATEM yoktu. Hizmete alacağımız Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde ÇEMATEM ve TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezi) ile ilgili birimlerde olacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar