Madde Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Madde Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 1. Toplantısı Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın başkanlığında yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Madde Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Madde Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 1. Toplantısı Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, kurul tarafından oluşturulan hedefler ve yapılacak faaliyetler anlatıldı. 2009 – 2013 yıllarında yapılan koordinasyon kurullarında, Erzurum’da madde bağımlılığını önleme konusunda çalışmalar yapılarak, kurumların bu çalışmalarda yer alması kararlarının alındığı ve bu kararların uygulandığı belirtildi.

Vali Ahmet Altıparmak ise uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlılıkla çalışacaklarını ifade ederek, gençliğin ve vatandaşların uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmesi noktasında yapılan çalışmalara ilaveten mutlaka görsellerden faydalanılması gerektiğini ifade etti. Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya’da Kurul Üyelerine yaptığı açıklamada okullarda sağlık kulübü kurduklarını ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda çeşitli yarışmalar düzenlediklerini söyledi.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Erhan Dudu, uyuşturucu ile mücadele kavramının irdelendiğini ve esas olarak sorunun çözümünde; arz azaltımı, talep azaltımı, uluslararası işbirliği, bilgi toplama, araştırma, değerlendirme ve koordinasyonun etkili olduğu sonucuna varıldığını belirtti. Dudu, Madde Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu sekretaryasının Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ve kısa adı TUBİM olan Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi ile paralel yürüttüklerini ifade etti.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan da yeni yapılan kamu hastaneleri kampüsü içerisinde uyuşturucu ile mücadele merkezi kurulacağını ve artık alkol, uyuşturucu gibi bağımlıların tedavi için Elazığ’a gitmek zorunda kalmayacağını dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar