Madde bağımlı gençlere bilgisayar programcılığı kursu açıldı

Muş’ta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliğinde madde bağımlısı gençlere ‘Bilgisayar Programcılığı’ kursu açıldı.Çalışma ve İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü...

Google Haberlere Abone ol
Madde bağımlı gençlere bilgisayar programcılığı kursu açıldı

Muş’ta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliğinde madde bağımlısı gençlere ‘Bilgisayar Programcılığı’ kursu açıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde Mesleki Eğitim Özel Politikalar dahilinde 20 madde bağımlısı gence bilgisayar programcılığı kursu verilmeye başlandı. Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi’nde açılan kursu ziyaret eden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, kursun 4 hafta boyunca devam edeceğini belirterek, kursiyerlere her gün 20 lira cep harçlığı verildiğini söyledi.

Özel Politikalar dahilinde kentte ilk defa madde bağımlısı gençlere yönelik bir kursun açıldığını ifade eden Taylan, şunları söyledi: "4 grup olarak kadınlar, engelliler, madde bağımlıları ve eski hükümlülere yönelik bu sene ciddi bir program düşündük. Bu programın ilk başlangıcı İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa madde bağımlılarına yönelik bir kurs açtık. Şu anda bu kursumuz 4 hafta devam edecektir. Burada 20 tane gencimiz var. Kurs bitiminde onları farklı kurslara da almayı düşünüyoruz."

Çalışma ve İş Kurumu Muş İl Müdürlüğünce bu sene dezavantajlı gruplara yönelik kurslar açacaklarını kaydeden Taylan, "Bu sene Muş’ta dezavantajlı grup dediğimiz kadınlar, engelliler, madde bağımlıları ve eski hükümlülere yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Dezavantajlı gruplara hitaben açtığımız bir kurstur. Bu kursumuzda 20 kişilik bir genç grubumuz devam ediyor. Buraya 15 bin lira para ayırdık. Her öğrenciye her gün 20 lira harçlık veriyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar