Madanoğlu Ortaokulu Bilim Fuarı ilgi çekti

Sakarya Akyazı ilçesi Madanoğlu Ortaokulu öğrencileri, Bilim Fuarı projelerini sergiledi.TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisi, Akyazı Madanoğlu Ortaokulu'nda açıldı. Sakarya Akyazı ilçesi...

Google Haberlere Abone ol
Madanoğlu Ortaokulu Bilim Fuarı ilgi çekti

Sakarya Akyazı ilçesi Madanoğlu Ortaokulu öğrencileri, Bilim Fuarı projelerini sergiledi.

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisi, Akyazı Madanoğlu Ortaokulu'nda açıldı. Sakarya Akyazı ilçesi Madanoğlu öğrencileri projelerini anlattı. 30 projenin sergilendiği fuarda 30 öğretmen ile yaklaşık 95 öğrencinin katıldığı etkinliğin iki gün süreceğini belirten Akyazı Madanoğlu Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yusuf Özdemir, ”Hemen hemen bütün dersler ile ilgili projelerimiz var. Bu projedeki amaç öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini hedeflemektedir.” dedi.

Eğitim Bir-Sen Akyazı Şube Başkanı, Akyazı Madanoğlu Müdür Yardımcısı din dersi Öğretmeni Hüseyin Çakmak, çocukların hayal dünyalarının çok geniş olduğunu, birbirinden güzel eserlerin ortaya çıktığını söyledi. Çakmak, ”Yaptıkları projeler ile günlük hayatta karşılaştıkları problemlere bilimsel çözümler buldular, fikirlerini hayata geçirdiler. Araştırarak elde ettikleri bilgileri uygulama ve sunma olanağı buldular.” şeklinde konuştu.

Okul bahçesinde yapılan TÜBİTAK Fuarı katılımcılar tarafından büyük beğeni ile gezilerek tam not almayı başardı. Projelerinin başında duran öğrenciler, ziyaretçilere projelerinin amaçlarını anlattı.

CİHAN

Yorumlar