MAD, hijyen eğitimi verecek

Manavgat Aşçılar Derneği(MAD), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında İSİS firmasıyla birlikte eğitim vereceğini bildirdi. MAD Başkanı İsmail Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık...

Google Haberlere Abone ol
MAD, hijyen eğitimi verecek

Manavgat Aşçılar Derneği(MAD), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında İSİS firmasıyla birlikte eğitim vereceğini bildirdi.

MAD Başkanı İsmail Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak çalışılması, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yayınlanan yönetmeliğe göre bugüne kadar sertifika alamayan ya da yeni işe başlayanları kapsayan bu çalışma ile sektörel ve bölgesel çalışanlarının hijyen eğitim bilinci üst seviyelere çıkacağını kaydetti. Hedeflerinin yönetmeliğe uygun olarak, belgeli çalışan sayısının artırılması olduğunu belirten Karataş, turizm sektöründe hijyenin önemli olduğunu söyledi.

ISIS Genel Müdür Yardımcısı Dr. M. Recai Yılmaz da yaptığı açıklamada, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin yayınlanmasından ve uygulanmasından memnun olduklarını ifade etti.

    

    Yönetmeliğe göre çeşitli mazeretlerden dolayı belge alamayan ve yeni işe başlayan sektör çalışanı aşçı, servis elemanı, hamam ve SPA çalışanlarının eğitim taleplerini karşılamak için Manavgat Aşçılar Derneği'yle işbirliği yaptıklarını ifade eden Yılmaz, belge almak isteyenlerin MAD'a başvuruda bulunabileceklerini belirtti.

CİHAN

Yorumlar