Macron, Trump ile 'tokalaşma mücadelesi'ni anlattı

Dünya liderleriyle 'tokalaşma sorunu' yaşayan ABD Başkanı Donald Trump'a Fransa'nın genç Cumhurbaşkanı Macron'dan hiç beklemediği bir hareket gelmişti.

Google Haberlere Abone ol
Macron, Trump ile 'tokalaşma mücadelesi'ni anlattı

'Haşin tokalaşmalarıyla' ünlü ABD Başkanı Donald Trump'ı 'alt eden' tek isim olarak anılmaya başlanan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bunu nasıl başardığını anlattı.

Macron, Belçika'nın başkenti Brüksel'de perşembe günkü NATO zirvesi öncesi ilk kez bir araya geldiği Trump'la el sıkışırken, deyim yerindeyse 'Çivi çivi söker' atasözünü hatırlatan görüntülerine açıklık getirdi.

Trump'la el sıkıştıkları anı 'önemli bir an' olarak niteleyen Macron, Le Journal du Dimanche gazetesine verdiği demeçte "Kendisiyle el sıkışmam, masum bir şey değildi" dedi. Macron "Sembolik bile olsa küçük tavizler vermeyeceğinizi ama aynı zamanda olayları fazla reklam konusu yapmayacağınızı göstermeniz gerekiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçildiği 8 Mayıs'ın ardından ilk kez Trump'la görüşen Macron, Trump’ın 'hep yaptığı gibi' elini kendisine doğru çekmesine izin vermemiş, hatta Trump’tan daha uzun süre el sıkışmayı 'sürdürebilmişti.'

Trump'ın tuhaf el sıkma 'geleneği', ilk olarak Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşmesinde ortaya çıkmıştı. 

​Bu arada söz konusu tokalaşma, Macron'un tek 'vukuatı' olmadı. Macron, NATO zirvesine katılan liderlerin yanına giderken ilk olarak Trump'a doğru yürümüştü. Trump, kollarını açarak selamlaşmak için beklerken Macron son anda yön değiştirmiş ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yönelerek Merkel'e sarıldı. Bu görüntüler, Macron'un Trump'ın ittiği Karadağ Başbakanı Milo Dukanoviç'in 'intikamını aldığı' şeklinde yorumlanmıştı. 

Yorumlar