Maçkalılar kaymakamlarının gitmesini istemiyor

Trabzon’un Maçka İlçe Kaymakamı Alper Balcı’nın, 30 Mart’taki seçimlerde göreve gelen AK Partili Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın girişimleri üzerine tayinin çıkartılacağı iddiaları bazı işadamları ve sivil toplum kuruluşları...

Google Haberlere Abone ol
Maçkalılar kaymakamlarının gitmesini istemiyor

Trabzon’un Maçka İlçe Kaymakamı Alper Balcı’nın, 30 Mart’taki seçimlerde göreve gelen AK Partili Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın girişimleri üzerine tayinin çıkartılacağı iddiaları bazı işadamları ve sivil toplum kuruluşları tarafından tepkiyle karşılandı. Kaymakamın yaptığı çalışmalarla ilçede herkesin taktirini kazandığını savunan bir grup işadamı, Balcı’nın görevine devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Maçkalı İşadamları Platformu, konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nden konuyla basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Fehmi Kıvılcım, Kaymakam Balcı’nın görevden alınmak istendiğini teessürle öğrendiklerini söyledi. Balcı’nın yaptığı çalışmalar ve beşeri münasebetleri ile herkesle iyi iletişim kurduğunu anlatan Kıvılcım, "Maçka’da esnafından iş adamına, Milli Eğitim camiasından üniversitesine, imamından tabibine, turizm işletmecisinden market çırağına kadar herkesin tanıyıp sevdiği, saygı duyduğu kaymakamımızın hizmetlerine ilçemizin daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Kaymakamımızın liyakatleri dikkate alınarak görevden alınması hususunu devlet yetkilileri ile paylaşıyoruz.” dedi.

Kıvılcım, bir soru üzerine, Kaymakam Balcı’nın siyasi müdahalelerle görevden alındığı iddialarının ise bizzat kendisine sorulmasının daha doğru olacağını söyledi.

Maçkalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Gazioğlu da halkın teveccühünü kazanan Kaymakam Balcı’nın görevine devam etmesini istediklerini ifade etti. Gazioğlu, şöyle konuştu: “Maçka’mızın birlik ve beraberliğinin, toplumsal barışın pekiştirilmesi inancı ile; halkın iradesi ile seçilmiş belediye başkanımız ile birikim ve tecrübeli ile kısa sürede yaptığı çalışmalarla Maçka’mızın teveccühünü kazanmış kaymakamımızın kolkola girerek Maçka’ya hizmet yolunda beraber yürümeleri en büyük arzumuzdur.”

Görevine 19 Temmuz 2013 tarihli kararnameyle atanan Maçka Kaymakamı Alper Balcı’nın, 20 Haziran’daki kaymakamlar kararnamesi ile görevinden alınacağı iddia ediliyor.

CİHAN

Yorumlar