Maceracı Murat Yeni, Simav'da kermes açılışı yaptı

Kütahya'nın Simav ilçesinde Dostluk Buketleri Bayan Derneği tarafından, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri için kermes düzenlendi. Açılışını ise STV'nin Maceracı programının yapımcı ve sunucusu Murat Yeni yaptı....

Google Haberlere Abone ol
Maceracı Murat Yeni, Simav'da kermes açılışı yaptı

Kütahya'nın Simav ilçesinde Dostluk Buketleri Bayan Derneği tarafından, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri için kermes düzenlendi. Açılışını ise STV'nin Maceracı programının yapımcı ve sunucusu Murat Yeni yaptı.

Açılışta, Soma'daki maden şehitleri için Yâsin okunup dualar edildi. Yeni, yaptığı konuşmada, "Soma maden şehitlerine dualarımızın ulaşmasını temenni ediyorum. 301 tane Hakk'a yürüyen maden şehitlerinin bir sürü kardeşi, annesi ve babası oldu. İyi günde değil, kötü günde de bir ve beraber olan bir millete sahibiz." dedi. Simav'a yıllar önce de geldiğini belirten Yeni, "Simav'a hayranlığım o yıllardan kalma. Daha önceleri de Simav Panayırı'nda bulundum. Gerçekten Simav, her zaman heyecanla gelmek istediğim yerlerden bir tanesidir. Kermesi hazırlayan ablalar, arkamdaki dükkanı üç ay önceden hazırlamaya başlamışlar. Buradan yaptığınız her alışveriş, ihtiyacı olan herkese ulaşıyor. Buradan yaptığınız her alışveriş, umuyoruz ki sevaba dönüşecek." şeklinde konuştu.

Eski Garaj Caddesi'ndeki kermesin tanıtımında konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Sevinç Cengiz ise herkesi bu tür faaliyetlere katkıda bulunmaya davet etti. Cengiz, "İhtiyaç sahibi öğrencileri belirleyerek giyecek, gıda ve nakit para gibi desteklerde bulunuyoruz. Büyük emek vererek bu işe katkı yapan hanımlar ve eşlerine teşekkür ediyorum. Amacımız iyi nesiller yetiştirmek. Ayrıca Soma maden şehitleri için de yardımlarda bulunacağız." dedi.

Daha sonra Murat Yeni, açılış kurdelesini ve dernek gönüllülerinin hazırladığı "Kermesimize Hoşgeldiniz" yazılı pastayı kesti. Ardından protokole ikramda bulunuldu. Kermes, cumartesi gününe kadar devam edecek. CİHAN

Yorumlar