'Maceracı' Manisa'da öğrencilerle buluştu

Manisa Okyanus Eğitim Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği, Körfez Dershaneleri'nin desteğiyle "Çanakkale’den Günümüze Yansımalar" konulu bir program düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
'Maceracı' Manisa'da öğrencilerle buluştu

Manisa Okyanus Eğitim Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği, Körfez Dershaneleri'nin desteğiyle "Çanakkale’den Günümüze Yansımalar" konulu bir program düzenledi. Kurşunlu Han Yurdu’ndaki program, Manisa Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı. STV'deki "Maceracı" programını hazırlayan ve sunan Murat Yeni şiir ve anlatımlarıyla, radyo sanatçısı Volkan da şarkı ve türküleriyle programa renk kattı.

Dernek Başkanı Bayram Algümüş, yaptığı açıklamada lise öğrencilerinin ücretsiz faydalanacağı Okyanus Gençlik Merkezi’nin hizmete açıldığını bildirdi. Burada 300 öğrencinin takviye ders ve çeşitli faaliyetlerden faydalanacağını söyledi. Çocukların sokaklarda kötü alışkanlıklara maruz kalabileceğini vurgulayan Algümüş, “Çocuklarımızın, boş zamanlarını güvenilir ve sağlıklı ortamlarda geçirmesi açısından örnek bir müessese. Manisa’da bu tür kurumların artması lazım.” dedi. Sakarya Mahallesi, Uzunyol Caddesi’nde bulunan merkezde hafta içi okul çıkışlarında, hafta sonları ise tam gün faaliyet yapıldığını belirten Algümüş, bir derslik ve bir konferans salonu bulunan gençlik merkezinde sinema salonu, masa tenisi, kütüphane, sanal ofis ve oyun salonu da olduğunu bildirdi. Takviye kursların yanında kişisel gelişim kursları, gezi, piknik ve çeşitli sportif turnuvaların da yapılacağını, ayrıca ailelere yönelik seminerler düzenleneceğini ifade etti.

Körfez Dershaneleri Müdürü Müslüm Yılmaz ise, “Bugün nasıl bir gençliğe sahipsek, bizleri öyle bir gelecek bekliyor. ‘Geçmişini unutanlar, o geçmişi yeniden yaşamak zorunda kalır,’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü manidardır. Bu nedenle böyle kurumlar ve bu tür faaliyetler, her türlü takdirin üzerindedir. İnşallah bu ve buna benzer gençlik merkezlerinin sayısı hızla çoğalır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar