Macaristan’dan gelip Kırıkkale’de domuz avladılar

Macaristan’dan gelen avcılar, Kırıkkale’de domuz avına katıldı. AY-Fİ Av Turizm Acenteliği tarafından organize edilen avda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9.

Google Haberlere Abone ol
Macaristan’dan gelip Kırıkkale’de domuz avladılar

Macaristan’dan gelen avcılar, Kırıkkale’de domuz avına katıldı.

AY-Fİ Av Turizm Acenteliği tarafından organize edilen avda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Şube Müdürlüğü av koruma görevlileri kontrolünde yapıldı. Macaristan gelen 11 kişiden oluşan avcı gurubu, Kırıkkale’nin Balışeyh İlçesine bağlı Özdere Devlet Avlağında ava başladı. 3 gün süren Kösedurak, Ulaklı ve Selamlı köylerinin dahil olduğu Özdere Devlet Avlağında domuz avı başarıyla tamamlandı. Avda 17 tane 3 ile 5 yaş gurubu arasında yaban domuzu vuruldu. Öte yandan Kırıkkale’de son yıllarda domuz sürek avı popülasyonu büyük ilgi görüyor. Avın yapıldığı ilçe ve köy halkı ekonomik katkı sağlıyor. Gelen avcılar, yerel halka maddi destek veriyor. Konaklama ile birlikte gelen avcılara her türlü imkan sağlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Şube Müdürlüğü av koruma görevlileri, yapılan avlar sayesinde hem domuzların çoğalmasının engellendiğini, hem de şehre ekonomik katkı sağlandığını söyledi.
CİHAN

Yorumlar