Macaristan İstanbul Başkonsolosu, Kayseri Valiliği'ni ziyaret etti

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Büyükelçi Gabor Kiss, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve diğer heyet yetkilileri ile birlikte Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret ederek kültürel ve ticari...

Google Haberlere Abone ol
Macaristan İstanbul Başkonsolosu, Kayseri Valiliği'ni ziyaret etti

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Büyükelçi Gabor Kiss, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve diğer heyet yetkilileri ile birlikte Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret ederek kültürel ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konuları görüşüldü.

    Vali Düzgün gerçekleştirilen bu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek şöyle konuştu: "Türkiye ile Macaristan ilişkileri güzel ve köklü bir geçmişe sahip. Ticari iş birliğinin ötesinde ortak kültürel geçmişimizde bulunmaktadır. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü olarak görev yapmıştım. O görev sırasında da değişik kültürel ve sanatsal etkinlikler icra etmek üzere Macaristan'da bulunmuştum. Ama Kayseri’ye gelince Osman Şahbaz Bey’in önderliğinde Kayseri ile Macaristan arasında çok ciddi ve güzel ilişkiler kurulduğunu gördüm. İnşallah bu ziyaretiniz yeni ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni kapıların açılması için bir fırsat olacaktır diye düşünüyorum."

    Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss, Kayseri’yi ziyaret etmekten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, daha önce de Kayseri’yi ziyaret ettiklerini ve gördükleri ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını, Kayseri’de Fahri Konsolosluğun açılmasının ilişkilerin daha da ileriye taşınması adına çok önemli olduğunu belirtti.

    Vali Düzgün’ün ziyaret anısına Kayseri’nin sembollerinden saat kulesinin minyatür bir örneğini takdim etti. Büyükelçi Kiss de Macaristan’a has bir tablo ile Fahri Konsolosluğa ait bir plaketi etti. CİHAN

Yorumlar