Macaristan Büyükelçisi Hovari, Muğla Valisi Güvençer'i ziyaret etti

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Türklerle aynı menşeden geldiklerini belirterek, "Bizim Türklerle geçmişimiz ortak, umarım geleceğimiz de ortak olur.

Google Haberlere Abone ol
Macaristan Büyükelçisi Hovari, Muğla Valisi Güvençer'i ziyaret etti

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Türklerle aynı menşeden geldiklerini belirterek, "Bizim Türklerle geçmişimiz ortak, umarım geleceğimiz de ortak olur." dedi. Hovari ve Türk Macar İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Konsolos Osman Şahbaz, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Vali Güvençer, ziyarette yaptığı açıklamada Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)'nde Türk-Macar Akademik ve Bilimsel İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMACAM) açılacağını belirterek, "Bu açılıştan sonra sizin yaptığınız bir sunum söz konusu. Dostların birlikte çalışmasına ihtiyaç vardır. Ortak coğrafya, hedef ve de geçmiş, bu dostluğu geliştirecektir. Birer devlet temsilcisi olarak böyle güzel ortamlarda kalplerimizi birleştirebileceğiz. Bu ziyaretinizi böyle adlandırıyorum." dedi. Büyükelçi Hovari ise Muğla'da olmaktan büyük şeref duyduğunu ifade ederek, "Her yerde Macar ile Türk arasında dostluk vardır. Türkiye'nin her yerine gidiyoruz. Her yerde Macaristan dostları vardır. Türk işadamları ile Macar işadamları arasında eşleştirme yaptık. Bizim için ticaret, eğitim ve yatırım önemlidir. Bu yüzden Türk gençlerine yüzde 50 burs verdik. Türk gençlerini Budapeşte'ye bekliyoruz. Bu bizim tarihimiz, eski tarihî bağlantılarımızı tetkik etmemiz için çok önemli. Muğla'ya açacağımız araştırma merkezinden çok şeref duyuyorum. Şu an bu araştırma merkezi küçük ama ileride daha da büyüyecek." şeklinde konuştu.

Güvençer, Büyükelçi Hovari'ye bakır el işi şekerlik, Hovari ise kardeş şehirleri olan Kayseri'yi simgeleyen bir tabak hediye etti. Hakan Güvençer ile Janos Hovari,daha sonra TÜMACAM'ın açılışına katıldı. Ardından Hovari, "Tarih Boyunca Macarlar ve Türkler" konulu bir konferans verdi. CİHAN

Yorumlar