Macar öğrenciler Kayseri'de

Macaristan Debrecen Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde okuyan 20 kişilik öğretim görevlisi ve öğrenci gurubu Kayseri'ye bir gezi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Macar öğrenciler Kayseri'de

Macaristan Debrecen Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde okuyan 20 kişilik öğretim görevlisi ve öğrenci gurubu Kayseri'ye bir gezi düzenledi.

Erciyes Üniversitesi ile işbirliği ve projeler geliştirmek için Kayseri'ye gelen grup, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosluğunu da ziyaret etti. Öğrenciler Macaristan'ın Kayseri'de bir temsilciliği bulunmasından duydukları memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdi. Kayseri'de bir ay kalacak Macar öğrenciler kendilerini şimdi gerçekten evlerinde hissettiklerini dile getirdi.

Grupta bulunan hocalardan Dr.Tóth János, Erciyes Üniversitesi ile işbirliği ve projeler geliştirmek için Kayseri'de olduklarını, sanayi, tarih, turizm, kültür ve üniversite açısından Kayseri'nin dinamizm ve öneminin farkına vardıklarını aktardı.

Dr.Tóth da Konsolos Osman Şahbaz'a Debrecen Üniversitesinin tarihini anlatan ve tanıtan bir kitap hediye etti.
Macar heyete Kayseri Fahri Konsolosluğu tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Erciyes A.Ş.'nin hazırlamış olduğu Kayseri ve Erciyes Kayak Merkezini tanıtıcı broşürler de verildi.

Debrecen Üniversitesi Mühendislik Fakültesi hocalarından Dr.Tóth János, Piros Sándor ve mühendislik fakültesi öğrencileri, Konsolos Asistanı Kadir Balkanlıoğlu, Ersiyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Faruk Canbulut ve Mekatronik Bölümünden Prof.Dr. Şahin Yıldırım da görüşmede hazır bulundu.

İlk defa Kayseri'de bulunan Macar heyet, modern, gelişmiş, çok eski tarihi dokusu bulunan Kayseri'yi çok beğendiklerini, yeniden bir daha Kayseri'ye Erciyes Dağı, Bünyan, Talas, Kapadokya, Ürgüp, Göreme'ye aileleri ile turistik amaçlı geleceklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar