Macar Başkonsolostan, Üsküdar Belediye Başkanına hayırlı olsun ziyareti

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Büyükelçi Gabor Kiss, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ile Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen'e nezaket ziyaretinde bulunup yerel seçimlerdeki...

Google Haberlere Abone ol
Macar Başkonsolostan, Üsküdar Belediye Başkanına hayırlı olsun ziyareti

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Büyükelçi Gabor Kiss, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ile Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen'e nezaket ziyaretinde bulunup yerel seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

Görüşmede, geçtiğimiz yıl Macaristan Başbakanı Viktor Orbán'ın Türkiye'ye resmi ziyaretinde, Üsküdar Belediyesi ile Kaposvár şehirleri arasında kardeş kent protokolü imzalandığı hatırlatılarak iki kardeş şehir arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi maksadıyla çeşitli projeler konuşuldu. Başkan Türkmen, seçimlerden yeni çıkıldığını, hayata geçirmeyi planladığı projelerden bahsetti.

Başkonsolos Büyükelçi Gabor Kiss de kültür, tarih kokan Üsküdar ilçesine her geldiğinde, huzur, rahatlık hissettiğini belirtip, "Türkiye'nin ve İstanbul'un son yıllardaki hızlı, modern, gelişerek değişimine, dönüşümüne şahit oluyorum. İstanbul çok büyük değişim kaydetti. Şaşkınlık ve mutlulukla takip ediyoruz. Bizde iki dost ülke arasındaki işbirliklerini hep birlikte artırmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da hem İstanbul'u hem de Macaristan'ı yakinen bildiğini vurgulayıp, "Üsküdar ve Kaposvár'ın birbirlerine değer katacakları bir çok özelliği bulunmakta. Ben de her türlü katkıyı sağlamaya hazırım. Son yıllarda iki ülke arasındaki yükselen ortak projeler ve işbirliklerinin ticaretimize de yansıması noktasında Üsküdar'daki işadamlarımızın Macaristan Kaposvár'a seyahat düzenlemelerine yardımcı olmaya hazırım, bu karşılıklı ziyaretler her iki dost ülkenin insanına değer katacaktır.'' dedi.

Başkan Türkmen eski Üsküdar resimlerinden oluşan bir albümü Başkonsolos Gabor Kiss’e hediye etti. Başkonsolos Kiss de Başkan Türkmen’e Macaristan'ı gravür eden porselen bir tabak hediye etti. CİHAN

Yorumlar