Maaşlarını Suriyelilerle paylaşıyorlar

Yeryüzü Doktorları, aldıkların maaşları Suriyeli hekimlerle paylaşma kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Maaşlarını Suriyelilerle paylaşıyorlar

Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık,  maaşlarımızı Halep'teki hastanelerde "ben de gidersem buradaki hastalara kim bakar" diyen ve "orada" kalıp maaşsız, gönüllü şekilde çalışmaya süren Dr. Osmanlar ile paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Suriyeli doktorlarla diri bağlantı yapıldı. Doktorlar zor koşullarda çalıştıklarını anlatım ederek, Yeryüzü Doktorları’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“Maaşımızı Suriyeli Hekimlerle Paylaşıyoruz” 

Yeryüzü Doktorları (YYD), Suriye’deki savaşın dördüncü yılında alanda zor koşullarda hizmet sağlayan hekimler için 14 Mart Tıp Bayramı’nda düzenledikleri bir toplantıyla meslektaşlarına “Maaşımızı Suriyeli Hekimlerle Paylaşıyoruz” çağrısında bulundu. 

Idlip bölgesindeki Atarip Hastanesi’nden çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Hasan Qassum ile Yamadı Hastanesi’nden Dr Saira El Muradi ile Skype üstünden diri bağlantı yapıldı.

Bağlantıda, Suriyeli hekimler zor koşullarda hizmet vermeye çalıştıklarından bahsetti.Tedavi için ilaç ve tıbbi gereç gereksinimleri olduğunu anlatım ettiler. Yeryüzü Doktorları da Suriyeli meslektaşlarına destek mesajlarını ilettiler.

YYD Başkanı Dr. Kerem Kınık, toplantıda yaptığı konuşmada, savaştan öncelikle 5 bin hekimin bulunduğu Halep’te şu anda 36 hekimin vazife yaptığını söyledi. Yakın tarihin en ağır katliamları geride binlerce yaralı bırakırken bir avuç sıhhat personelinin adeta insanlık destanı yazdığını belirten Dr. Kınık, “ 14 Mart. Hekimliğin; yeryüzünde kan ve gözyaşı dökülmesine yol açan bütün farklılıkları bir çırpıda ‘insanlık’ potasında eriten bilgeliğini hatırlama günü. Suriyeli meslektaşlarımız Halep'te, İdlip'te, Haseki'de… Canları pahasına gönüllü şekilde vazife yapmaya devam ediyorlar” dedi.

Sağlık yardımları devam ediyor

Başkan Kınık, Yeryüzü Doktorları şekilde savaşın başından bu yana onları yalnız bırakmadıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Milyonlarca TL değerinde ilaç, tıbbi gereç gönderdik, gönüllülerimizle sıhhat hizmetlerine katıldık, gelen yaralı ve hastaların memleketimizde tedavisini üstlendik. Yayladağı’ndaki sıhhat istasyonumuzda, kamplarda ve bölge hastanelerinde on binlerce Suriyeli hasta ve yaralıya sıhhat hizmeti verdik, vermeye devam ediyoruz.”

''Onların beraberinde olduğumuzu göstereceğiz''

Maaşlarımızı Halep'teki hastanelerde "ben de gidersem buradaki hastalara kim bakar" diyen ve "orada" kalıp maaşsız, gönüllü şekilde çalışmaya süren Dr. Osmanlar ile paylaşmak için bir araya geldiklerini anlatım eden Kınık, “Beyaz önlüklerimiz ve stetoskoplarımızla, gönlümüzle, ruhumuzla, maaşımızla onların beraberinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Suriyeli bin hekimin bir yıllık aylığı bulunan 6 milyon TL'yi hızla toplayıp alana götürerek bizzat çalıştıkları hastanelerde kendilerine teslim etmek istiyoruz. Bugün burada buluşmamız ve yapacağımız sembolik bağışlar; Suriyeli fedakar meslektaşlarımıza maddi destek sağlamak kadar onların kahramanlığını dünyaya duyurmak ve yanlarında olduğumuz göstermemiz için de iyi bir fırsat. Onların beraberinde olduğumuzu göstermek için iyi bir fırsat.14 Mart 1827'de İstanbul şehzadebaşında ilk tıp fakültesi kurulduğunda Suriyeli kardeşlerimiz ile tıpkı devletin yurttaşı idik. 14 Mart onların da bayramı” diye konuştu.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar